Politisk uttalelse – Venstre krever bedre fergetilbud til Ytterøy

Fylkesstyret i Nord-Trøndelag Venstre krever at fylkeskommunen innfører et bedre fergetilbud til Ytterøy i forbindelse med behandlingen av anbudsutlysningen for fergesambandet Levanger — Hokstad. -Fylkestinget skal etter planen behandle saken på møtet i oktober, sier fylkesleder i Venstre Karl M. Buchholdt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Politisk uttalelse – Fra styret i Nord-Trøndelag Venstre

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

Styret i Nord-Trøndelag Venstre krever at fylkestinget i Nord-Trøndelag innfører et bedre fergetilbud til Ytterøy, men minimum samme nivå som det utvidede tilbudet i perioden 01.03.2010 til 31.01.2011. Ytterøy er i dag et øysamfunn med cirka 500 fastboende, ligger i et vekstområde, og har et stort arbeidsmarked bare en halvtimes fergereise unna. Ytterøy har ingen alternativer til fergetransport gjennom for eksempel omkjøringsveier eller hurtigbåt.

Innføring av et bedre fergetilbud vil være et tiltak som vil ha stor betydning for befolkningen på Ytterøy og på fastlandet. Tiltaket vil også være et stimulerende tiltak for næringslivet på Ytterøy. Nord-Trøndelag Venstres fylkesstyre krever derfor at fylkeskommunen innfører et bedre og utvidet fergetilbud til Ytterøy i forbindelse med behandling av anbudsutlysningen for fergesambandet Levanger — Hokstad i oktober. Les mer om saken i Levangeravisa.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**