– Vi skal satse på skolen

På Hitra er det de siste årene brukt ressurser på skolebygninger, men innholdet i skolen må det spinkes og spares på. Nå er det på tide med en ordentlig satsing i skolen. Det fortjener barna våre, sier Audun N. Liland, førstekandidat for Venstre til kommunevalget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Hitra kommune har de siste årene vært opptatt av skolestruktur og omorganisering. I inneværende periode ble mellomtrinnet på Barman flyttet til en nyoppusset skole i Fillan. I kommunens prognoser har det ligget et synkende elevtall i årene fremover. Dette har ikke slått til, skolene på Hitra har opplevd økende elevtall.

På Fillan har omstruktureringen medført store klasser, spesielt på mellomtrinnet. I dag har alle tre klassene, 4. til 6. klasse, over 30 elever selv om klassedelingstallet for mellomtrinnet er satt til 28.

– Selv om det er to pedagoger i mange timer er det vanskelig å drive god undervisning i så store grupper. Klasserommene er små og det er vanskelig å bevege seg rundt i rommet for å gi individuell tilrettelegging, sier Sten Andreas Ulvær, som er Venstres andrekandidat til kommunevalget og til daglig lærer ved Fillan skole.

Ny skole i Fillan?
Sten Andreas Ulvær, mener at vi må se etter nye løsninger på plassproblemet.

– Plassmangelen må få oss til å tenke nytt. Det er vanskelig å drive god undervisning i så trange lokaler. Bygging av ny barneskole eller ungdomsskole må vurderes.

– Vi ser allerede at mulighetene for å bygge ut skolen i Fillan er marginale. Vi må opp i høyden for å finne plass. Samtidig er uteområdene, som er spesielt viktig for de minste elevene, i minste laget. En ny skole for de minste kan bli plassert slik at man har god plass til både undervisning, lek og naturen, legger Audun N. Liland til.

En visjon for hele Hitra
– Vi må heller ikke glemme resten av Hitra. Renovering av Strand skole står for tur, og vi . Vi må sikre at en satsing øker kvaliteten i alle Hitraskolene, sier Ulvær.

Blant andre tiltak Ulvær og Liland lanserer for å øke kvaliteten i Hitraskolen er utvidede muligheter for etter- og videreutdanning av fagpersonell i skolene, og å minke byråkratiet i skolen slik at lærerne kan bruke mer av tida på elevene.

Ulvær og Liland presiserer at skolene på Hitra har mange dyktige folk og at elevene trives godt i skolen, men elevprestasjonene må og skal bli bedre!

Først publisert august 2011

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**