Oppvekstpolitikeren Arne Edsberg spilte fotball med gutta på SFO

Lillehammer Venstres representant i fagutvalget for oppvekst, Arne Edsberg, tar sin rolle som oppvekstpolitiker på alvor. De beste vedtakene fattes ikke bare på bagrunn av sakspapirer, men på bakgrunn av å snakke med folk — med dem som sakene og vedtakene angår. Fagutvalget for oppvekst jobber med saken om kvalitet og innhold i SFO og derfor dro Venstres Arne Edsberg, med inneskoene i ryggsekken, til SFO ved Ekrom igjen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Arne Edsberg

Foto: Terje Rønning

Arne Edsberg hospiterte på SFO ved Ekrom skole den 20. september. Arne hadde vært der allerede før én måned tidligere, men han ville ha et bedre inntrykk av SFO og tok en ny tur etter at skolen hadde begynt og det var mer liv på SFO enn under sommerferien.

– Jeg stilte, som skikken er, med innesko i sekken på SFO klokka halv åtte, forteller Arne om dagen sin. – Barna lekte rolig og gikk over til skolen da den åpnet, forteller Arne om sin morgenøkt. Klokka halv ett var Arne tilbake på SFO. Da var barna i ferd med å avslutte på skolen og komme over til SFO. Det var litt over 30 barn på SFO den dagen.

Det var også dagen for et varmt måltid på SFO ved Ekrom. Ukens fagtema var potet, så bakte poteter ble laget på kjøkkenet for barna.
– Varm mat på torsdag er en fast ordning på Ekrom SFO. For dette betaler foreldrene kr 250,- på årsbasis. Da er også inkludert et brødmåltid etter skolen på tirsdag, informerer Arne. Tilbudet har falt i smak hos de fleste.

Arne var med på en alminnelig dag på SFO som innebar også fotballspilling med noen av guttene.
– Den ene av guttene betrodde meg at han skulle på fotballkamp senere samme dagen, forteller Arne om sine små og store opplevelser.

Arne sier at tilværelsen på SFO virket hektisk, men det var viktig og lærerikt for en oppvekstpolitiker. Arne tar med seg erfaringene videre til arbeidet i utvalget. Utvalget legger vekt på barns medvirkning i dette arbeidet og derfor er det viktig å snakke med de som forhåpentligvis har mest glede og nytte av SFO — nemlig barna.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**