Vil ha bedre fergetilbud til Ytterøy

Fylkestingsrepresentant Line Abel krever at fylkeskommunen innfører et bedre fergetilbud til Ytterøy. Saken vil bli bestemt i fylkestinget på onsdag i forbindelse med behandlingen av Nord-Trøndelag fylkeskommunes nye kravspesifikasjon for fergesambandet Levanger Hokstad. Venstre krever derfor et fergetibud på minimum samme nivå som det utvidede fergetilbudet i perioden 01.03.2010 til 31.01.2011.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Innføring av et bedre fergetilbud vil være et tiltak som vil ha stor betydning for befolkningen på Ytterøy og fastlandet. Tiltaket vil også være et stimulerende tiltak for næringslivet på Ytterøy. Venstre ønsker derfor at fylkeskommunen innfører et bedre og utvidet fergetilbud til Ytterøy i forbindelse med behandling av overordnet kravspesifikasjon for fergesambandet Levanger-Hokstad.

Ytterøy er i dag et øysamfunn med cirka 500 fastboende, ligger i et vekstområde, og har et stort arbeidsmarked bare en halvtimes fergereise unna. Ytterøy har ingen alternativer til fergetransport gjennom for eksempel omkjøringsveier eller hurtigbåt, heter det i begrunnelsen til forslaget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**