Bybanen

— Bybanen er vinneren og det beste konseptvalget. Det er min umiddelbare konklusjon, når jeg nå har lest innstillingen fra KVU faggruppen, sier Stavanger Venstres gruppeleder, Per A. Thorbjørnsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Stavanger bybane sentrum bybanen

Foto: Odd Furenes/ d’Turbine

 Per A. Thorbjørnsen

Per A. Thorbjørnsen
Foto: Tone Staven

— Bybanen har vært utsatt for et massivt press det siste året. Jeg innrømmer at jeg fryktet KVUtilleggsrapport, sier Thorbjørnsen. —Det var mye som gikk mot bybanen. Men med rapporten som ble fremlagt 10. oktober er Bybanen vinneren, sier han.

— Bybanen er nå det foretrukne alternativet i et by- og regionalutviklingsperspektiv, slik jeg leser pressemeldingen, sier Thorbjørnsen. — Bybanen er et utmerket kollektivmiddel, men det er noe mer: et byutviklingsprosjekt. Jeg er sikker på at merkostnadene med bybane kompenseres med mulighetene for helt nødvendig regionsutvikling. Det er det vi har sett i Bergen og i mange, mange europeiske byer som har valgt bybanekonseptet. Bybanen handler om et modig valg for fremtiden. sier Thorbjørnsen.

Venstre i Stavanger er av den klare oppfatning at fylkeskommunens regionalplan er basert på bybane. Skulle det vise seg at bybanen ikke blir realisert vil det få store konsekvenser for by- og regionalutviklingen. — Bybanen gir et helt annet rom for byutvikling og fortettning. Uten bybane må det bygges betydelig mer spredt både i forhold til boliger og arbeidsplasser. Derfor blir også grensene for jordvern truet, avslutter Thorbjørnsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**