Tord Hustveit fra Eidsvoll nominert på 06.plass på stortingslisten!

Abid Q. Raja ble ikveld med overbevisende 83 av 105 stemmer nominert på 01.plass på Akershus Venstres stortingsliste. Tord Hustveit fra Eidsvoll er listens ungdomskandidat, på 06.plass. Også Eidsvoll Venstres leder Kjersti Almåsvold står på stortingslisten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


På forhånd var det knyttet mye spenning til om Borghild Tenden, foreslått av nominasjonskomiteens mindretall, ville ta opp kampen med Raja. På NRK Østlandssendingen idag tidlig kom avklaringen om at hun ikke stilte. Det manglet likevel ikke på spenning og kampvoteringer.

105 delegater stilte på møtet. 83 av disse støttet Abid Q. Raja på førsteplass, mens 22 stemte for fylkesleder Solveig Schytz. Rajas budskap var klart både i valgtale og i takketalen.

Siri Engesæth fra Bærum var innstilt av nominasjonskomiteen på 02.plass, men ble utfordret av Schytz. Engesæth vant kampvoteringen med 73 stemmer.

Erik Lundeby fra Frogn var innstilt av nominasjonskomiteen på 03.plass, og fikk plassen med akklamasjon.

Hurdalsordfører Runar Bålsrud var innstilt av nominasjonskomiteen på 04.plass, og beholdt plassen etter kampvotering med Ingvild Vevatne fra Asker.

Resten av listen ble deretter stort sett klappet gjennom med mindre endringer: Thor Togstad fra Gjerdrum var innstilt av nominasjonskomiteen på 15.plass, men trakk seg til fordel for sambygding og tidligere fylkesleder Lars Peder Nordbakken.

På 17.plass var Wolfgang Plagge innstilt av nominasjonskomiteen, men hadde meddelt at han trakk seg. Hele fire kandidater kjempet om plassen, som tilslutt gikk til John Pavels Wilhelmsen fra Ullensaker. Restebn av listen ble så klappet gjennom. Du kan se hele listen her.

Aftenposten har også oppslag om nominasjonen.

Møtedeltagerne bidro selv til live-oppdatering på sosiale medier som Facebook og Twitter, sistnevnte med hashtag’en #avnom13. Du kan se meldingene her.

Ved slutten av møtet hyllet Abid Q. Raja, fylkesleder Solveig Schytz og tidligere fylkesleder Trine Hvoslef-Eide nåværende stortingsrepresentant Borghild Tenden for hennes innsats gjennom snart åtte år – til unison og langvarige applauser fra møtedeltagerne.

Fra Eidsvoll var Kjersti Almåsvold, Kaja Evang, og Knut Bakkehaug delegater. Tord Husveit var tilstede som 01.varadelegat – og som innstilt kandidat.

Møtet kom i havn innenfor tidsrammen til kl. 2100.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**