Trine Skei Grande får førsteplassen!

Oslo Venstre innstilte idag Trine Skei Grande, leder i Venstre, på førsteplassen på stortingslisten. Trine Skei Grande bor i Gamle Oslo og skal blant annet innlede på Gamle Oslo Venstres årsmøte 6. desember. Bydelslagsleder i Gamle Oslo, Randi Olsen, gratulerer Trine med førsteplassen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


– Det er en stor glede og oppmuntring å kandidater fra eget bydelslag på topp av stortingslisten, sier Randi Olsen. Fra Gamle Oslo finner du også Espen Ophaug, nestleder i byutviklingskomiteen i Oslo, på tiende plass.

– Vi skal ha minst to mandater fra Oslo, og vi skal komme i en posisjon som gjør det naturlig at neste regjering ikke bare blir blå, men har en tydelig grønnfarge, sier Trine Skei Grande.

– Venstre er det grønne, liberale og varme alternativet til dagens regjering. Og vi skal bytte ut den rødgrønne regjeringen med en blågrønn regjering som setter folk først, sier Skei Grande. – Valget neste år må gi velgerne en regjering som tar bruker klimaforliket som en minimumspakke og ikke som maksimumsmål, som legger til rette for at hver enkelt av oss kan ta miljøvalg i hverdagen og prioriterer kunnskap i klasserommene.

Trine Skei Grande er 43 år gammel, bor i Gamlebyen og er partileder i Venstre med tre perioder bak seg på Stortinget. Hun har lang bakgrunn fra frivillig organisasjonsliv og har jobbet som lærer og journalist. Trine brenner for skole, kunnskap og kultur, en anstendig flyktning- og asylpolitikk og reform av velferdsstaten slik at vi løfter de svakeste i samfunnet.

Espen Ophaug

Foto: Reidar Lerdal

Espen Ophaug er 39 år gammel og har tidligere vært tillitsvalgt og ansatt i LLH. – I hele mitt politiske liv har jeg først og fremst vært opptatt av kulturpolitikk og av utdannings- og forskningspolitikk. Dette er noe jeg fremdeles er sterkt opptatt av, sier Espen Ophaug.

– For at byen skal kunne vokse på en bærekraftig måte må vi få til en kraftig satsing på kollektivtrafikken i Oslo og ellers på Østlandet. Jeg er overbevist om at vi må få til et regjeringsskifte i 2013 for å få til et taktskifte i utbyggingen av kollektivtrafikken i Osloområdet, og jeg ønsker å bidra til dette taktskiftet, sier Espen Ophaug.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**