Blekkerud og Bodung

– Det er med undring jeg leser ordfører Blekkeruds uttalelser om Bodung stasjon, skriver Sesselja Bigseth i dette leserinnlegget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Følgende leserinnlegg sto på trykk i Raumnes 24.11.2012:

Det er med undring jeg leser ordfører Blekkeruds uttalelser om Bodung stasjon og Jernbaneforum Kongsvingerbanen i Raumnes 20. november.

I artikkelen sier Blekkerud at det er vanskelig å handle på egne vegne, altså for Nes kommunes interesser, da Jernbaneforum Kongsvingerbanen har en felles strategi. Imidlertid er det ingenting i jernbaneforumets strategi som er i konflikt med opprettholdelse av Bodung stasjon, snarere tvert imot. Jeg siterer fra jernbaneforumets overordnede strategier: «Regiontogene skal stoppe på de tyngste stasjonene. Øvrige stasjoner betjenes av lokaltog.» Videre står det i den delen av strategidokumentet hvor framtidig stasjonsstruktur er omtalt, at Bodung er en av flere stasjoner som skal betjenes av dette lokaltoget. Med andre ord ville ordfører Blekkerud hatt god støtte i ryggen fra jernbaneforumets eget strategidokument om han hadde ønsket å kjempe for de reisende i egen kommune. Dessverre sitter vi med det nye rutetilbudet igjen med en bastardversjon av denne strategien, hvor vi hverken får fordelen av raske regiontog eller et tilstrekkelig kollektivtilbud til dagens pendlere og reisende på flere av stasjonene.

Ordfører sier videre at det er en forutsetning i Jernbaneforumet at endringer i togtilbudet skal erstattes med buss. Men Ruter har selv uttalt til fylkestinget, etter interpellasjon fra Venstre, at det ikke er aktuelt med et busstilbud for Bodung da markedsgrunnlaget er for lavt (og dermed innforstått at det samme gjelder for Seterstøa stasjon, som legges ned). Hvordan kan da ordfører, ut i fra et helhetssyn (som altså ikke er i tråd med jernbaneforumets uttalte strategi), forsvare nedleggelse av togtilbud på Seterstøa og Bodung uten at busstilbudet er sikret, når dette i følge ordføreren selv skulle være forutsetning ved endringer?

Sesselja Bigseth

Foto: Birger Areklett

I kommunestyret 9.oktober ble det vedtatt at ordfører og administrasjon skal jobbe for et fortsatt rutetilbud ved Bodung stasjon, eventuelt en gjeninnføring av dagens rutetilbud for Bodung stasjon. Dette ble enstemmig vedtatt, også ordfører ga sin tilslutning til vedtaket. Hvis ordfører ikke hadde intensjoner om å være lojal mot kommunestyrevedtaket, burde han avstått fra å stemme for vedtaket. Det ville vært det redeligste både overfor kommunestyre og velgere.

Sesselja Bigseth
Nes Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**