-Vil ha bedre lærere

Venstre foreslo en sterk satsing på å øke kvaliteten i skolen da fylkestinget behandlet forslaget til budsjett og økonomiplan sist uke. Dette ville Venstre gjøre gjennom å satse på en målrettet satsing på etter- og videreutdanning av lærere i den videregående skolen i fylket. Derfor foreslo partiet 10 millioner kroner årlig til dette formålet. Venstre ville også reversere flere av fylkesrådets kuttforslag innen skoletilbudet i fylket.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Utdanning, klasserom, elev, skole

Foto: Microsoft

Venstre ønsker at NTFK skal være mer forsiktig i sine endringer i tilbudsstrukturen ved de videregående skolene, enn det fylkesrådet legger opp til. Det bør fortsatt være hovedmålet å sikre et desentralisert skoletilbud på videregående nivå. Når nedgangen i elevtallet gir utslag i lite søknad på enkelte linjer må selvsagt enkelte endringer vurderes, men i slike tilfeller må kvaliteten på tilbudet være det bærende argument for de endringer som skal gjennomføres. Nødvendige midler legges inn i budsjettet, for å ivareta disse hensyn i utformingen av tilbudene.

Venstre vil for øvrig også gjennomføre på en sterk satsning på kvalitet i den videregående skolen, med en styrking av bevilgningen til videre- og etterutdanning for lærere, med en bevilgning på 10 mill pr år. Dette innfases med ¾ dels virkning i 2013, da det ikke vil være praktisk gjennomførbart å få en slik satsning på plass fra 1. januar i budsjettåret. Denne satsningen vurderer Venstre som så viktig, at vi vil benytte totalt 17,5 mill av fondsavsetningene til oppvekstkommisjonen, til finansieringen av denne satsningen for å styrke kvaliteten på våre videregående skoler.

Les også: Satsing på skole og landbruk

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**