Frosta Venstre sier NEI til eiendomsskatt

Nei til eiendomsskatt

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Rydde i eget bo.
Siden 2007 har driftsinntektene (kommunens samlede, løpende inntekter) i Frosta kommune økt med 61,9 millioner kroner fra 117 millioner kroner til 179 millioner kroner på rådmannens budsjett for 2013. En økning tilsvarende 52,8%! Driftsutgiftene (kommunens samlede utgifter til drift)har økt med 66,4 millioner kroner fra 110 til 177 millioner kroner på rådmannens budsjett. Det har vært en voldsom endring i inntekter og utgifter til kommunen de siste 5 årene. Frosta Venstre mener det kan være klokt å «rydde i eget bo» før vi evntuellt sender regninga ut til innbyggerne i kommunen.

Eiendomsskatten er nådeløs.
Eiendomsskatten rammer nådeløst uten å ta hensyn til betalingsevne. Ja, det er faktisk slik. Eiendomsskatten er vår mest usosiale skatt. Denne skatten blir like stor for minstepensjonisten, som for inntektsvinneren. Eiendomsskatten vil faktisk bli 2 til 3 ganger større i prosent for minstepensjonisten, som for en hustand med to inntekter. Frosta Venstre synes det er mer rettferdig å se om man kan gjøre interne justeringer i kommunen, før man sender denne regningen til de med lavest inntekt.

Hus vs avis.
Stortinget har besluttet at det skal være momsfritat på bøker og aviser. Dette på grunn av at kunnskap og informasjon representerer så viktige verdier, at man IKKE ønsker å skattelegge dette.
Er det akseptabelt at huset vi bor i skal skattlegges hardere enn avisa vi leser?

Frosta Venstre ønsker å legge til rette for bolyst på Frosta. Vi tror det er mulig å unngå eiendomsskatt uten at det går ut over de tjenester kommunen skal tilby oss innbyggere.

Stig Morten Skjæran
Frosta Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**