Rapport fra møte i bydelsutvalget 15. November 2012

Runhild og Matti møtte for Gamle Oslo Venstre. Det var som alltid spennende diskusjoner og saker, men preget av bred enighet i BU.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


"Så enige vi er i dag!" ble sakt, samt "Ok da…" (sakt av Ap). Toppsaker var strategisk plan for bydelen, Jernbaneverkets planlagte riving av bygninger i Middelalderparkområdet ifbm utbygging av Follobanen, boligbehovsplan, og forslag om støtte til Riverside (fra Venstre) og Robust (fra Rødt), som begge ser ut til å få for lite over Oslobudsjettet.
I åpen halvtime møtte kunstere som arbeider i Borgen, som skal rives av Jernbaneverket. De må fraflytte sine lokaler i desember, og appelerte til BU om å stanse rivingen, i det minste at de ikke må flytte ut før bygget faktisk skal rives. Saken ble behandlet senere i møtet, og BU sendte
Strategisk plan for Gamle Oslo. Dette er et overordnet skriv som definerer utfordringer i bydelen og setter mål og prioriteringer. GOV hadde sendt inn en rekke innspill som ble enstemmig tatt inn i planen. De øvrige partiene hadde også innspill, og det var bred enighet om den endelige planen, som ble enstemmig vedtatt. Administrasjonen bruker planen som utgangspunkt når de lager handlingsplaner innen funksjonsområdene.
Boligbehovsplan for Oslo kommune. Helse og sosialkomiteen (HSK)
Ellers har vår byråd Hallstein Bjercke kalt inn alle BU-lederne i Oslo til informasjonsmøte med Næringsetaten om prøvebydelsprosjektet med lokal skjenkebevillingsbehandling. Bydelene skal under ordningen kunne fastsette forskrift om åpningstider i egen bydel. Dette har foreløpig ikke fungert optimalt, da Næringsetaten har reversert BUs anbefalinger om åpningstid ved flere utesteder.
Møteprotokollen vil legges ut her: http://www.bydel-gamle-oslo.oslo.kommune.no/politikk/moteinnkallinger_protokoller/

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**