Venstre foreslår “Housing first”

Trondheim Venstre foreslår at Trondheim iverksetter “Housing first” som et konsept for å gi hjem til flere bostedsløse et hjem i Trondheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Gjennom hele 2012 har det vært personer som er innvilget rett til kommunal bolig som har bodd på hotell på grunn av mangel på kommunale boliger. Dette er en dårlig bosituasjon for de det gjelder og ikke minst en meget dyr ordning for kommunen. Flere bor i lengre tid på hotell.

Det er nå laget en rapport om muligheter og hindringer for Housing first, utarbeidet av Rambøll Management Consulting på oppdrag fra Husbanken (2012).

Rapporten gjennomgår sentrale elementer med Housing first-modellen, basert på "Pathways to housing" utviklet av Sam Tsemberis i New York. Housing first har bostedsløse som målgruppe og baserer seg på brukermedbestemmelse i valg av bolig og booppfølgingstjeneste.

Særlig vektlegges muligheter og hindringer innen:

Tilgang til bolig
Møte med beboer
Organisering av booppfølging

Jon Gunnes (V) spurte derfor i formannskapet om rådmannen har vurdert Housing first-konseptet som en mulig modell som kan etableres for de bostedsløse i Trondheim. Du kan høre Jon snakke om saken på P1 mandag 17.januar 2012.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**