Ønsker varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja

Venstre er klare på at vi vil ha et varig vern i områdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, og den beste garantien for å få det til er et stort Venstre, sier Trine Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 Venstre ønsker varig vern mot oljeleting utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja

Venstre ønsker varig vern mot oljeleting utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja

– Kunnskapen viser at det er store interessekonflikter mellom fornybare næringer og oljenæringen i dette området. Venstre mener det er særdeles uklokt å igangsette oljevirksomhet i et område der fire av verdens ti største fiskebestander gyter, sier Trine Skei Grande, leder i Venstre.

Lofoten og Vesterålen rommer de største bestandene av torsk og sild i verden.

– Å sette olje og gassinteressene foran fiskeri- og turistnæringen i et område som er helt spesielt i en tid der investeringene på norsk sokkel er rekordhøye, henger ikke på greip, sier Grande, som kaller Lofoten og Vesterålen Norges matfat.

Grande mener Lofoten og Vesterålen bør sammenlignes med de aller mest fantastiske naturområdene i verden.

– Lofoten og Vesterålen kan sammenlignes med Amazonas eller Great Barrier Reef. Å risikere oljeutslipp i et område som er helt unikt, vil være et stort feilgrep. Når vi vet at 2/3 av de allerede oppdagede kull, olje og gassressursene må bli liggende, er Lofoten og Vesterålen helt øverst på lista over de områdene som bør få varig vern, sier Grande.

Grande peker på Venstres avgjørende rolle i høstens valg.

– Valget neste høst handler ikke bare om vi får et regjeringsskifte. Det handler også om hva slags politikk som skal føres i Norge etter valget neste høst. Venstre er klare på at vi vil ha et varig vern i områdene utenfor Lofoten og Vesterålen, og den beste garantien for å få det til er et stort Venstre, sier Grande.

– Vi garanterer kun for vår egen politikk, men jeg er helt sikker på at våre eventuelle samarbeidspartnere vet hvor viktig denne saken er for Venstre. Dette står helt øverst på blokka over saker Venstre ønsker å få gjennomslag for etter valget neste høst, sier Trine Skei Grande.

– Vi stilte mange absolutter og garantier i forrige valg, uten at velgerne lot seg imponere av det. Den eneste garantien som kan gi et varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja er et stort Venstre. Det er derfor vi stiller til valg, og så ber vi om velgernes tillit for å få det til, sier Trine Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**