Årsmøte i Alvdal Venstre

Alvdal Venstre avholdt årsmøte på Huldra tirsdag 29. januar. Sigmund Kveberg Paaske ble valgt til ny leder etter Anders Wahl. Styret består ellers av Ola Eggset, Live Stokstad, Mali Hauen og Inge Kolbjørn Haugen. Årsmøtet vedtok også en uttalelse om å fortsette arbeidet med en regional kulturmelding.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Program 2011

Foto: A. Wahl

Referat fra årsmøte i Alvdal Venstre avholdt på Huldra tirsdag 29. januar 2013 kl. 19:00.
Til stede: Unni-Lise Jonsmoen, Ola Jonsmoen, Odd Uglem, Inge K. Haugen, Anders Wahl, Sigmund K. Paaske, Ola Eggset og Live Stokstad (ref.).

1. Innkalling og sakliste ble godkjent

2. Anders Wahl ble valgt til møteleder og Live Stokstad til sekretær

3. Årsmelding for 2012 fra styret ble lest opp av leder. Medlem i kontrollutvalget Odd Uglem orienterte: Betegnelsen «kontrollkomiteen» rettes til «kontrollutvalget». Gjennom året har kontrollutvalget behandlet mange saker etter forslag fra Venstre. Forvaltningsrevisjon på enkeltvedtak spesielt for Alvdal. Detaljnivået i saksframstilling fra administrasjon er så høyt at man kan gå styringsvill — dette er et sårbarhetspunkt. Ola Eggset la til at det registreres signaler fra administrasjonen om en omlegging i ønsket retning, etter at dette har vært påpekt. Det er et mål for AV å ha lederfunksjonen i kontrollutvalget.
Tilleggsopplysning fra Ola Eggset om møtevirksomhet: nominasjonsmøte i Hedmark venstre på Elverum, her møtte Ola Eggset og Inge Haugen, og fikk gjennomslag for at bl a M Hauen kom oppover og ga en langt bedre geografisk fordeling på lista. På fylkesårsmøtet på Kongsvinger i 2012 var Anders Wahl og Live Stokstad delegater fra AV.
Så fulgte en diskusjon om ambisjoner for hjemmesida. Eggset: For lite aktivitet fordi komm.styrerepr. ikke har hatt det langt nok framme i bevisstheten.
Jonsmoen: bør legge ut mer, for å få mer debatt og for å friste lokalavisene. Inge Haugen: skrive mer og markedsføre mer. O. Uglem påpekte at kulepunkt fort kan bli et lite innlegg , A Wahl sa at han vil ta på seg å redigere hjemmesida videre framover.

Årsmeldinga til styret ble godkjent av møtet.

4. Årsmelding for 2012 fra kommunestyregruppa ble lest opp av varaordfører Ola Eggset for gruppeleder Stein Hoset.
Det ble kommentert at meldinga gjerne kunne vært litt mer konkret om store saker som i avisene og blant folk oppfattes som tilspisset. Eggset orienterte om situasjonen på steimosletta og om riksvei tre. 2011 hadde vi enstemmig kommunestyrevedtak med plassering av riksveien på kommuneplanen. Ombygging av brua og trafikksikkerhetstiltak, ikke ny trasé nå.
Eggset og Haugen hevdet at alvdalmiv, skaper politisk engasjement. Sms- meldinger før gruppemøtene ble nevnt som en viktig tjeneste.
Enstemmig godkjennelse av årsmeldinga til kommunestyregruppa.

5. Regnskap 2012 ble framlagt av kasserer, og det var ingen spørsmål til postene. Regnskapet ble godkjent 27/1-13 av L E. Jonsmoen.
Regnskapet enstemmig vedtatt.

6. Kontingent og budsjett for 2012. Wahl orienterte om at heller ikke for dette året er det blitt utarbeidet budsjett, og prinsippet er som før: sparer i mellomåra, bruker opp i valgåret.

Lokal kontingent ble foreslått uendret av Wahl, godtatt av årsmøtet. Haugen la til at man kan søke fylkespartiet om penger.

7. Valgkomiteen ved Eggset redegjorde for valg av styremedlemmer, leder, revisor og valgkomite Wahl fratrer som leder, vartdal har flyttet og er ikke erstattet
Valgkomiteens forslag:
Paaske fortsetter i styret
Haugen fortsetter i styret
Hauen gjenvelges for to år
Stokstad ny for to år
Eggset for ett år
valgt ved akklamasjon som leder for ett år: Sigmund Kveberg Paaske.
valgt ved akklamasjon: Revisor L E Jonsmoen
valgkomiteen: Odd Uglem sitter ett år til, velges som leder for valgkomiteen. Foreslått som nytt medlem i valgkomiteen: Anders Wahl. Valgt ved akklamasjon.

8. Valg av 2 utsendinger til fylkesårsmøtet. Her ble Sigmund K P og Inge K Haugen foreslått og valgt, og med Live Stokstad og Anders Wahl som vara.

9. Innkomne saker. Live Stokstad tok opp tråden med regional kulturmelding, jf A Vs partiprogram og skisse frå Ola Jonsmoen og med tillegg av Mali Hauen, og møtet kom fram til at Eggset og Stokstad kladder en pressemelding og sender til pressen i løpet av få dager. Enstemmig vedtatt.

Alvdal Venstres leder gjennom flere år, Anders Wahl, ble takket av med tale og hilsen fra Ola Eggset på vegne av oss alle. Wahl forsikret forsamlingen om at han ikke har tenkt å slutte i Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**