Venstres gruppeleder Terje Rønning litt skuffet: – Oslo er allerede i gang

Det gikk ikke helt som forventet med Venstres grunngitte spørsmål i kommunestyret på torsdag. Ordføreren sammen med posisjonen ville vente på veilederen som kommer fra departementet.
– Vi i Venstre hadde ønsket at utvalget for oppvekst hadde kommet i gang med dette. I Oslo er de allerede i gang, sa Rønning og henviste til oppslaget fra Aftenposten Aften der Oslo allerede hadde i gang sikkerhetstiltak og -skolering på skolene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Terje Rønning

Foto: Sanna Sarromaa

Rønning er likevel glad for at utvalget for oppvekst får oppgaven, men han er ikke fornøyd med at utvalget ikke får kommet i gang med én gang.
– Dette er alvorlige saker, dessverre.

Her er Rønnings grunngitte spørsmål som han fremmet i kommunestyret den 31. januar:

Verden er ikke slik som før. Det skjer ting som gjør noe med også vår følelse av trygghet. Nordiske samfunn har historisk sett vært preget av høy grad av sosial kapital og tilhørende tillit, både til hverandre og til systemet, men det har skjedd ting som har rokket også vår følelse av tillit og trygghet. Vi kan ikke lenger stikke vårt hode i sanden og gå ut fra at ingenting kan skje på Lillehammer.

Lillehammer Venstre ønsker å jobbe for Lillehammer som en trygg og god by, og en suveren oppvekstarena for barn og unge. En enkel, og lite kostnadskrevende måte å øke både trygghet og følelsen av trygghet, er at hver skole på Lillehammer får tildelt "sin" politimann eller —kvinne. Dette vil også være et glimrende forebyggende tiltak med tanke på kriminalitet, narkotika, osv. Jeg er kjent med at vi for en tid tilbake hadde en ordning hvor politiet var på skolene for å jobbe forbyggende.

Lillehammer Venstre er opptatt av at lærere skal få være lærere. Det er viktig å ha en skole som samarbeider godt med de kommunale og statlige institusjonene slik at det er gode nettverk rundt barna. En egen politimann eller —kvinne kan være et lurt — og billig — grep. Det kan være veldig avlastende og veldig nyttig den dagen det virkelig trengs. Og når den dagen forhåpentligvis ikke er der, bør det være både nyttig og lærerikt å snakke med en politimann eller — kvinne og spørre litt i et friminutt i ny og ne. Samtidig er det viktig å få en gjennomgang av beredskapen som vi har ved våre skoler i dag, om enkeltelever eller grupper skulle bli utsatt for en ulykke.

På denne bakgrunn vil jeg be om ordførerens vurdering av om det er behov for at fagutvalget evaluerer det samarbeidet som har vært med politiet fram til i dag, at fagutvalget får i oppgave å sette seg inn i sikkerhetsrutinene ved Lillehammer-skolene og komme med forslag til ytterligere tiltak innen området ved behov, samt at fagutvalget for oppvekst og utdanning ser på, og kommer med forslag om, hvordan politiet kan kobles sterkere til Lillehammerskolen, for eksempel ved at hver skole får tildelt sin politimann eller —kvinne.

Terje Rønning
Lillehammer Venstre

Politibil

Foto: hover, sxc.hu

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**