Lillehammer Venstre proudly presents: Kirsten Margrethe Kvam Tingstad

Margrethe Tingstad er rimelig fersk i Lillehammer Venstre, men hennes engasjement blant annet innen fred, menneskerettigheter og kvinners rettigheter er langvarig og omfattende. Lillehammer Venstre er stolt av å ha Margrethe med på laget!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Margrethe Tingstad

Foto: privat

Margrethe har vært med i Lillehammer Venstre siden 2011, og er fersk som lokalpolitiker, men hun har vært Venstre-velger i mange år. Særlige interesser som hun har i lokalpolitikken er miljø, skole, oppvekst og kultur. Dialekten avslører at hun lærte å snakke på kysten, men hun har bodd i området i 26 år, og på Jørstadmoen de siste 18 år. Margrethe er gift med Sigurd som er lærer i kulturskolen, og sammen har de to barn på 21 og 25 år, som begge er født på Lillehammer.

– Motivasjonen til å bli med i lokalpolitikken gis av en interesse for medvirkning i Lillehammers utvikling, og i erkjennelsen av at et godt lokaldemokrati er avhengig av et bredt utvalg engasjerte mennesker. Verdigrunnlaget i Venstre står nær mitt eget, og jeg tror mange kan slutte seg til Venstres politikk dersom de lokale stemmene er flere og tydelige. Jeg håper å bidra til diskusjoner som fremmer nytenking og kreativitet for å få til de gode politiske løsningene, sier Margrethe. – Jeg er opptatt av mer langsiktighet i all politikk, da det ofte er valgperioden som er den tydeligste tidshorisonten, fortsetter hun. Margrethe er sterkt med i Lillehammer Venstres framtidsprosjekt “Lillehammer 2050”.

– De tolv siste årene har jeg arbeidet med forskningsadministrasjon i NINA, Norsk Institutt for Naturforskning, og jeg har i mange år jobbet mye internasjonalt. Utdanningsbakgrunn er sammensatt fra landbruk til økonomi, språk og kommunikasjon, forteller Margrethe.

– Jeg er opptatt av individets muligheter og rettigheter, men også den enkeltes samfunnsbidrag og forpliktelser i forhold til en større verden. På fritiden leder jeg den norske seksjonen av Internasjonal Kvinneliga for fred og frihet (WILPF), som blant annet arbeider med politisk påvirkning på områder som nedrustning, menneskerettigheter, og kvinners rettigheter. Jeg har i flere år vært med i styret for Nansen Fredssenter på Lillehammer, og er nå leder for fagrådet der. Tidligere har jeg vært engasjert i kommunalt foreldreutvalg og i styret for natteravnene i Lillehammer.

– Den helt frie fritiden tilbringes i sommerhalvåret gjerne i grønnsakhagen eller på fjellet, sier Margrethe. – Jeg betegner meg selv som et utpreget “sommermenneske”, men har etter mer enn 25 år i innlandet lært meg å sette pris på vinteren, og synes fjellheimens vidsyn kompenserer noe for savnet av havet.

Lillehammer Venstre ønsker Margrethe mange innholdsrike år i Lillehammer-politikken!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**