Skøyen – eksamen i byutvikling

I utviklingen av fremtidens kollektivknutepunkt, og da først og fremst i videreutviklingen av Skøyen, må vi lære av de gode eksemplene for å få til en byutvikling med fokus på kvalitet og mangfoldige tilbud. For Venstre er det viktig å få til et grønt kollektivnett gjennom byen, og skape gode byrom der folk ferdes. Derfor er det viktig å utvikle kollektivknutepunkt ved å gjøre dem til noe mer, skriver Espen Ophaug og Odd Einar Dørum i Osloby 7. februar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Skøyen er et knutepunkt i dag, men mangler en del kvaliteter for også å kunne være en møteplass etter at kontorene stenger. For Venstre er det viktig at et kollektivknutepunkt som Skøyen ikke er et område som legges øde deler av døgnet. Skøyen krever nå et helhetlig grep.

Vestover mellom Skøyen og Lysaker er det et stort potensial for å bygge flere nye boliger. Det vil øke behovet for et Skøyen med bredere tilbud innenfor kultur og rekreasjon. Næringslivet er en viktig del av blandingen i et knutepunkt, men utbyggere på Skøyen bør se på hva man har fått til av innhold og folkeliv på Vulkan og i Nydalen når man skal videreutvikle Skøyen som kollektivknutepunkt. Det må tenkes helhetlig kvalitet, og ikke enkeltstående, fargerike signalbygg.
For å få et vellykket knutepunkt er det nødvendig å kombinere flere funksjoner og legge til rette for et mangfoldig tilbud. I tillegg til boliger og næringsbygg bør et knutepunkt ha gode kulturtilbud for å gjøre områdene menneskevennlige. Det bør være grønne rekreasjonsmuligheter slik at vi får gode steder for beboerne og andre å oppholde seg. En del av dette er å ta var på de historiske bygg i et område.

Man kan se på muligheten for å få til en kulturscene i forbindelse med en eventuell ny skole i området. Skolebehovsplanen legger opp til en ny skole i Ullern, og hvis den legges til Skøyen vil det gi strøket en flott mulighet. Uansett vil en større bymessig bredde på Skøyen være positivt både for boligene og næringslivet i området.

Den framtidige utviklingen på Skøyen vil vise om utbyggerne og vi som politikere har bestått eksamen.

Espen Ophaug, bystyrerepresentant (V)
Odd Einar Dørum, bystyrerepresentant (V)

Innlegget stod på trykk i Aftenpostens Osloby-bilag 7. ferbruar 2013.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**