Møt: Elin Bergstø Rossing, Lillehammer Venstres coming star!

Lillehammer Venstre har de siste årene blitt forsterket med flere, flotte kvinner. Elin Bergstø Rossing er en av dem. Les om Elin her!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Elin Bergstø Rossing

Foto: privat

Elin er 48 år, gift med Magne og har to barn på 18 og 15 år. De deler bolig med hunden Felix og 3 katter, Muffins, Melina og Mira.

Elin har bodd i Lillehammer siden 1996 og trives i denne vakre byen ved Mjøsa. Hun har vært med i Lillehammer Venstre siden 2011. Hun arbeider som keramiker/billedkunstner og har verksted i Fabrikken hvor hun har vært med fra starten. Elin har ved siden av arbeidet studert pedagogikk/spesialpedagogikk og psykologi, og sper på inntektene med deltidsstilling som miljøterapeut.

– Jeg er opptatt av mennesket, sier Elin – og at mennesket er en del av naturen. Hvert enkelt menneske har et singulært avtrykk med seg inn i verden og en latent kunnskap som søker å fremkalles — samtidig et felles grunnleggende behov for å bli sett, for å få være en del av fellesskapet, og for å lykkes med det det interesserer seg for og oppleve integritet og verdighet. Verdier i den enkelte former holdninger, atferd og kultur på det personlige plan og påvirker verdier, holdninger, atferd og kultur på det ytre samfunnsmessige plan, sier Elin.

– Jeg mener det må bygges inn solide verdier hos den enkelte som tar i bruk hele mennesket, ikke bare en faglig realfagskompetanse, men også en relasjonskompetanse — en interaksjonsbasert fellesskapskompetanse som jobber for å bygge god psykisk helse hos den enkelte, forteller Elin. – Det handler om en evne til å se seg selv utenfra og den andre innenfra.

– Vi må bygge verdier som handler om ansvar, felleskap og frihet som innehar en bevissthet om at mennesket er en del av felleskapet og naturen, sier Elin. – Naturen og menneske lever i en felles økologisk balanse.

Skolen er vår felles dannelsesplattform, en arena hvor alle møtes, sier Elin. — Verdiene og innholdet i skolen er med på å forme oss som menneske sammen med familie og nære relasjoner.

Elin reflekterer:
– Skolen har som ideal og verdiforankring å utjevne sosiale forskjeller. Men har den de faktiske rammer som utjevner forskjeller? Og er verdiene og innholdet i skolen i takt med tiden? Får mennesket utviklet sin kreativitet og forskertrang — eller er svarene gitt på forhånd? Vi starter på skolen med mange spørsmål – og går ut som et punktum? Hva lærer vi av å reprodusere gammel viten? Må skolen være som den alltid har vært? Med en timeplan hvor det tillattes lite tid til fordypning og forskning, hvor mennesket konkurrerer med tiden og neppe kommer inn i en flytsone hvor nye oppdagelser gjøres. Neste time kommer – men rakk du å finne svaret?
Tid — tid — tid til å forske — til å bli kjent med — faget — finnes den tid som fremmer læringslyst? Eller har evnen til fordypning blitt forringet med tidens krav til raske svar? Er det mulig å bli kjent med historien gjennom slektsforskning? Finne en oppdagelse av tilhørighet? Er det mulig å oppdage matematikkens abstrakte virkelighet gjennom kroppen? Er det mulig å tenke faglige univers over en periode heller enn time for time? Er det mulig å endre verdier? Er det mulig å forhindre barnearbeid? Er det mulig å skape fred i verden? Hva om det blir krig og ingen møter opp? Er det mulig å skape en grønn verden uten forurensing, fattigdom og krig?

– Ja, det er mulig, sier Elin. — Det er mennesker som skaper verdier, holdninger, atferd og kultur.

Politiker?
– Fordi jeg er en del av fellesskapet, kjenner på ansvar og ønsker frihet, sier Elin. – På tide å gå fra maskin til menneske?

Elins forbilder er Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni, Leonardo da Vinci, og Mor Theresa

Lillehammer Venstre er stolt av å ha Elin Bergstø Rossing med på laget! Politikken trenger idealister og visjonærer som henne.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**