Utbyggingen av studentboliger på Stampesletta er en skandale!

Studentbolig-prosjektet på Stampesletta omfatter 360 studenthybler. Disse er planlagt bygd i skogsområdet ovenfor Birkebeineren Hotel & Appartments. Planene slik de foreligger i dag er totalt endret fra de som i sin tid ble godkjent. Dette er en skandale mente Terje Rønning da Formannskapet ble orientert om saken i dag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Studentbolig-prosjektet på Stampesletta omfatter 360 studenthybler som er planlagt bygd i skogsområdet ovenfor Birkebeineren Hotel & Appartements. Studentsamskipnaden i Oppland (SOPP) og USBL er utbyggere.

Det danske firmaet Henning Larsen Architects som vant arkitektkonkurransen, har imidlertid fjernet seg merkbart fra vinnerutkastet. Årsaken skal være at det ikke er mulig å realisere planene innenfor den gitte kostnadsrammen, hvor IOC stiller 108 millioner kroner til disposisjon til utbygging av deltakerlandsbyen. I tillegg stiller Lillehammer kommune gratis tomt til disposisjon.

Slik Lillehammer Venstre ser det, må saken få en helt ny behandling. Det er svært betenkelig dersom SOPP og USBL får bygge studentboliger som fraviker så mye fra de opprinnelige planene. Slik de reviderte tegningene nå foreligger, er byggene strippet for glass og andre visuelle effekter, og ligner til forveksling på brakkerigger.

Vi kan ikke godta at store utbyggere kan gjøre som de vil. Studentboligene blir et dominerende visuelt innslag i bybildet, og det er viktig at det estetiske blir ivaretatt på en god måte. Dersom utbygger ikke makter å ivareta dette innen de økonomiske rammene de har til rådighet, må utbyggingen stoppes!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**