Lillehammer Venstre jubler – Det går mot sommerskolepilot i 2013

Etter Sanna Sarromaas interpellasjon i kommunestyret i mars 2012, ble det satt i gang et utvalgsarbeid med sommerskole i Lillehammer kommune. Nå har formannskapet satt av 200 000 kroner til sommerskolepiloten på sommeren 2013. Beløpet er det samme som Venstre sammen med opposisjonen foreslo i sitt budsjettforslag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Studenter, høgskole, universitet, studier

Foto: Microsoft

Utvalget for oppvekst har jobbet med sommerskolen siden fjor vår og hatt blant annet orientering av sommerskoleteamet ved Oslo kommune. Utvalget har i tråd med mandatet og innspillene hentet tilbud fra ulike aktører, som for eksempel Vitensenteret og Forskerfabrikken. Ukene 31 og 32 på sommeren 2013 er reservert for sommerskolepiloten på Lillehammer. Stedet blir mest sannsynligvis Hammartun skole i sentrumet.

Sanna Sarromaa

Foto: Lars Mythen

Sanna Sarromaa, initiativtakeren i Venstre, gleder seg:
– Dette er historisk og dette kan utgjøre en stor forskjell for mange byens barn, både i sommer og i somrene som kommer. Sommerskole kommer til å tilby annen type undervisningsformer og kan både utdype og forsterke den vanlige læringen, sier Sarromaa som for tiden utdyper sin egen kompetanse på et forskningsopphold i USA.

Sarromaa håper at det også blir tilbud innen norsk og engelsk, slik som intensjonen var.
– Realfag er bra og Vitensenteret og Forskerfabrikken er flinke, men det er best med faglig bredde. Jeg gir også min egen undervisningskompetanse til disposisjon — og underviser gjerne i engelsk i sommer om det er ønskelig, sier Sarromaa som også er utdannet lektor. — Jeg har en idé om språkbad. Å lære å snakke gjennom rollespill i ulike dagligdagse situasjoner, forteller Sarromaa om sine didaktiske og pedagogiske visjoner. — Man har sjelden mulighet til å snakke nok engelsk innenfor vanlige undervisningstimer. Derfor kan sommerskolekurs i engelsk være et flott supplement til mange.

Sarromaa er selv et sommerskolebarn.
– Jeg gikk på sommerskole i min hjemby, Lahti, Finland, på 90-tallet, og koste meg blant annet med tysk og svensk. – Hadde jeg ikke hatt kurs i svensk grammatikk på sommeren 1996, kan det hende at norsken min hadde vært dårligere nå, ler hun.

Terje Rønning

Foto: Sanna Sarromaa

Venstres gruppeleder i kommunestyret og Venstres representant i formannskapet, Terje Rønning, er også fornøyd:
– Sommerskole er Lillehammer Venstres hjertebarn og hjertesak. Vi håper at piloten blir så vellykket at vi kan utvide til neste sommer igjen slik at dette blir et fast og godt årlig tilbud for alle byens barn i skolealderen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**