Vardebrenning for Lofoten, Vesterålen og Senja på Grünerløkka

Lørdag 23. februar arrangeres det vardebrenning over hele landet for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. I bydel Grünerløkka markeres dagen på Hasletoppen klokken 1800.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Havn i Lofoten

Foto: Willy Vendeville | Dreamstime.com

I vinter har debatten om oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja dukket opp på nytt, etter at programkomiteene i både i Arbeiderpartiet og Høyre har åpnet for å sette i gang konsekvensutredning av området.

For Venstre er det uaktuelt å tillate oljesektoren inngang i de sårbare områdene, og partiet har foreslått varig vern av kysten utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Grünerløkka Venstre inviterer alle medlemmer til å delta på vardebrenning på Hasletoppen.

– Dette er en fin måte å vise at vi bryr oss om Lofoten, Vesterålen og Senja, og signalisere at Venstre står fjellstøtt i denne saken, sier bydelslagsleder på Grünerløkka Marit Kristine Vea.

Hun håper å se mange Venstre-fjes på vardebrenningen.

Om vardebrenningen

Tid: Lørdag 23. februar 2013 klokken 18.00.
Sted: Hasleparken, bak Tøyenbadet, Buss 21 (Einars vei), 60 (Hasle kirke) T-bane til Hasle eller Tøyen.

Vardebrenningen arrangeres av Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, som er en nasjonal, uavhengig organisasjon med forankring i regionen som jobber mot oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Vardebrenningen på Hasle er et lokalt initiativ til støtte for Folkeaksjonens landsdekkende initiativ og er åpent for alle som støtter saken, uansett andre politiske tilhørigheter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**