Venstre vil ikke ha oljeboring utenfor i Lofoten, Vesterålen og Senja

Venstre har stoppet planlegging av oljeutbygging i Lofoten tidligere og sier klart nei til både konsekvensvurdering og oljeboring i disse sårbare områdene

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Tunnel Capri

Foto: A.Hovsto

Derfor er det heller ikke nødvendig å konsekvensutrede dette. Vi vil ikke sitte i en regjering som går inn for oljeleting, ikke ville vi det i 2003 og ikke i dag.
Venstre har stoppet planlegging av oljeutbygging i Lofoten tidligere. Det akter vi å gjøre igjen.
Nå vil vi ha varig vern av disse havområdene. Dette er goder som også kommende generasjoner skal ha glede av.
Vi må ta vare på gyteområdene til fire av verdens ti største fiskebestander.
Statsministeren vil ha konsekvensutredning. Venstre ser en regjeringsleder uten miljøtroverdighet, når han så tydelig uttaler at han prioriterer oljevirksomhet fremfor naturbaserte næringer som fiskeri og reiseliv. For hvorfor ellers konsekvensutrede oljevirksomhet i ett av de mest sårbare havområdene, om ikke målet er å utvinne olje? Vi vet mer enn nok om livet i sjøen og viktigheten av fiskerinæringene for Norge, nå og i fremtiden.
Sørgelig at Sp ikke er til å stole på i denne saken. Men vil SV være tøffe nok og har de nok makt i regjeringen til å få gjennomslag for sitt syn. Skal man ta vare på disse havområdene så trengs Venstre i en ny regjering etter valget. Godt valgår, bruk stemmeretten!
Mirjam Engelsjord
Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**