Vil vi ha vei og bane? Publikums Røst innlegg fra Helge Stiksrud

Hva er konsekvensene av et nei til ny E 16 og ny Bergensbane gjennom vår region? Et eventuelt nei til disse prosjektene betyr uansett ikke å bevare alt som det er i dag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Dette handler om hvilken utvikling vi ønsker i regionen vår og i hvor stor grad vi selv vil være med på å påvirke utviklingen. Alternativet er å sitte rolig og bare se ting skje. Det vil uansett bli store endringer i vår region i årene som kommer. Den store tilflyttingen til hovedstadsregionen øker presset på nærliggende områder. Til nå har vi ikke blitt så mye påvirket så mye av dette, men det vil ikke vare evig.

Helge Stiksrud

Foto: Ole Morten Melgård

Det er faktisk en del av det felles samfunnsansvaret å bidra til utvikling. Den som ikke tar del i en utvikling sakker akterut — det viser historien. Å leve under en osteklokke er uansett ingen bærekraftig løsning. Etter min oppfatning må vi som er så heldige å bo i denne regionen, derfor bidra til en utvikling slik flest mulig ønsker den. Det er faktisk slik at det ikke er mulig å få til utvikling uten at det får noen virkninger for det bestående – både positive og negative. Ringeriksregionen kan være en positiv bidragsyter til utviklingen i det sentrale Østlandsområdet dersom vi vil gå inn i dialoger som er løsningsorienterte og hvor negative konsekvenser minimaliseres og overskygges av de positive! Jeg mener det er fullt mulig.

Helge Stiksrud
Gruppeleder for Venstre i Ringerike kommunestyre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**