Fullt gjennomslag for Venstre i Bydelsutvalget

Bydelsutvalget vedtok tirsdag 2. april høringsuttalelser om Oslo kommunes skolebehovsplan og planarbeid for ny gangforbindelse mellom Vulkan-området på Grünerløkka og Akersbakken. I begge sakene ble Venstres forslag enstemmig vedtatt. Bydelsutvalget stiller seg positive til å ruste opp gangforbindelsen til Vulkan, men avviste forslaget om å bygge et seks-etasjers boligbygg ved Maridalsveien. I tillegg understreket bydelsutvalget blant annet behovet for å styrke skolehelsetjenesten når det i årene som kommer blir stadig flere elever ved bydelens skoler.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


– Det er positivt at man ønsker å lage en bedre gangforbindelse mellom øst og vest i indre by, men forslaget bydelen har fått til høring går mye lenger i å bygge ned friområder enn vi kan godta, sier Venstres gruppeleder Karl Arthur Giverholt. Han mener også det er helt uaktuelt å ta arealer fra parsellhagene i området.

– Akersryggen er et populært rekreasjonsområde som beboerne har stor glede av. Det så vi ikke minst på det betydelige engasjementet i åpen halvtime. Derfor er det bra at Bydelsutvalget enstemmig støttet naboene, og sier tydelig nei til både boligutbygging og gangvei over parsellområdet, fortsetter Giverholt, og roser administrasjonen for god saksforberedelse.

– Vi fikk et klart råd fra adminstrasjonen om å gå mot disse delene av planforslaget, og det var neppe noen særlig tvil om at det ville bli vedtatt. Det er imidlertid gledelig at Bydelsutvalget enstemmig stilte seg bak Venstres forslag om å gjøre uttalelsen enda tydeligere enn bydelsdirektøren hadde lagt opp til, sier Giverholt.

Når det gjelder skolebehovsplanen, er dette et omfattende stykke arbeid som kartlegger behovet for utvidelser i Oslo skolekapasitet de nærmeste ti årene. Utdanningsetaten legger opp til et høyt utbyggingstempo, og det vil bli mange endringer i skolestrukturen i årene som kommer.

– Befolkningsveksten gjør at vi må sette alle kluter til for å dekke skolebehovet i byen i årene som kommer. Jeg mener Utdanningsetaten har gjort en god jobb med å planlegge gjennomføring av det som er en svært kompleks kabal å få til å gå opp. Samtidig vet vi at endringer i skolestrukturen ofte er preget av konflikter og lokal motstand. Ikke minst har vi sett at stadige endringer av opptaksgrenser skaper frustrasjon, særlig for foreldre med flere barn som begynner på skolen med noen års mellomrom. Jeg mener derfor det er riktig å sende etaten et klart signal om at slike endringer må begrenses så mye som mulig, sier Giverholt, som også er bekymret for skolehelsetjenesten i bydelen.

– Det er mange elever som går på skole i bydel St. Hanshaugen, men som bor utenfor bydelsgrensen. Det er bydelen skolen ligger i som har ansvaret for skolehelsetjenesten, men finansieringen fra kommunen følger elevenes bostedsadresse. I mange tilfeller jevner det seg ut, men for St. Hanshaugens del er det grunn til å tro at elevtallet blir mye høyere enn befolkningsgrunnlaget tilsier. Da er det viktig at etaten synliggjør disse tallene, slik at det kan komme med i vurderingen i de årlige budsjettprosessene, sier Giverholt. Venstre foreslo også å be etaten vurdere sambruk av utearealer i nye skoleprosjekter, noe som er spesielt viktig i en sentrumsbydel med mindre grøntarealer enn man finner i de ytre delene av byen. Alle Venstres forslag ble enstemmig vedtatt.

– Det var et godt og konstruktivt møte, og jeg er glad for at de andre partiene sluttet seg til Venstres syn, avslutter Giverholt.

Bydelsutvalget behandlet også plan for anskaffelse av boliger, bosetting og booppfølging i Bydel St. Hanshaugen og detaljregulering av Festningen Kino. Protokollen fra møtet blir publisert på bydelens nettsider når den er ferdigstilt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**