Lokale utfordringer = gode lokale løsninger

Idag var det fellessamling for formannskapene fra Sola, Stavanger, Sandnes og Randaberg. Agendaen denne gang var utvikling av storbyområdet sett fra Forus, som er tyngdepunkt for arbeidsplasser og et nasjonalt viktig næringsområde. Hvilke oppgaver skal området løse i framtiden, og hva må til for å lykkes?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


En av oppgavene man skulle diskutere var hva på hvilken måter flyplassen kunne videreutvikles samt knyttes tettere opp til Forusområdet. Venstre var representert med Anja Berggård Endresen og etter en samtalerunde sammen med utsendinger fra de andre kommunene på Nord-Jæren, kunne hun presentere følgende mål som man konkret kunne starte arbeidet med nå:

Det bør snarest mulig innføres flere kollektivtilbud mellom bedriftene i Forusområdet i retning flyplassen. Disse bussene vil gå gjennom deler av Sola kommune, og det bør igangsettes et arbeid med tanke på et samarbeid om disse. Slik vil man oppnå stoppesteder i Sola for at Solareisende enklere skal kunne ta seg både til og fra flyplass samt arbeidsplassene på Forus.

Det er behov for hyppige avganger, og busser som i tillegg kjører kontinuerlig rundt i Forusområdet. Dette er et godt virkemiddel for å videreutvikle selve Forusområdet. Leder i Forus Næringspark presenterte visjoner om 90.000 arbeidsplasser på Forus, og dette tilrettelegger allerede dagens reguleringsplaner for.

Berggård Endresen tok derfor til orde for rullende fortauer som et siktemål. Man skal ikke trenge bussruter, fordi bussene vil gå så ofte at ventetiden alltid er kort til neste buss kommer. I tillegg er det nødvendig å videreutvikle servicetilbudet rundt i Forusområdet slik at det ikke blir en sovende by etter klokka 18.00. Hun pekte videre på at kollektivtilbudet må være på plass før man flytter inn i nye næringslokaler. Hun viste til eksempler fra Kanalsletta der man nå har fått hundrevis av nye arbeidsplasser, men hvor det er flere hundre meter å gå til nærmeste holdeplass. Slikt legger bare tilrette for at privatbilisme blir den foretrukne transporten. Prosesser må skje på en bedre måte, Kolumbus må også involveres på et tidligere tidspunkt slik at utbygging og kollektivtilbudet samordnes.

Neste felles formannskapssamling blir i Sola og Solaordføreren lovet å invitere politikerne til samling på nye Skadberg skole.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**