Å tillate poker er intet syndefall

Å tillate poker vil også gjøre det lettere å behandle og forebygge spillavhengighet, mener Venstre. Snorre Vikdal imøtegår Arbeiderpartiets skremselsbilde i et leserbrev i gårsdagens utgave av Adresseavisen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Trygge spill og poker med Venstre

Gunn Karin Gjul fra Arbeiderpartiet påstår i sitt innlegg 22/3 at Venstre vil sette dørene på vidt gap for aggressive pengespill i Norge og at vi har samme spillpolitikk som FRP. Begge deler er feil.

Venstre vil gjennomføre en bred evaluering av spillpolitikken, inkludert Norsk Tippings rolle og posisjon. Da vil det også ses på restriksjoner i forhold til markedsføring, spillinnsatser og andre måter å hindre spillavhengighet på. Det er anslått at det spilles for over 5 milliarder kroner over internett fra Norge, og mye spilleavhengighet oppstår her. I stedet for å se på muligheter for å regulere dette på en fornuftig måte prøver de rødgrønne nytteløse tiltak. I 2010 innførte de forbud for norske banker å overføre penger til spillselskaper. Før forbudet var innført hadde spillselskapene funnet måter å omgå dette via mellombanker eller andre betalingstjenester.

Venstre vil lære av de erfaringer som er gjort i Danmark med en lisensordning for spillselskaper på internett. Men vi trenger ikke kopiere dem. Danmark lisensierte hele 38 spillselskaper og har lave satser for skattlegging. En lisensiering av færre selskaper med klare reguleringer vil kunne være bedre slik at det blir konkurranse om lisensene og større inntekter for staten. Man trenger heller ikke å åpne konkurransen på alle spillområder.

Snorre Vikdal

Snorre Vikdal

Venstre vil tillatte organisert poker i Norge. I Norge er det over 300 000 personer som spiller poker, men Norge i tillegg til Albania er de eneste landene i Europa som forbyr det. Derfor måtte over 1000 pokerspillere reise til Irland for å spille NM forrige helg. De fleste som spiller poker gjør det sammen med venner privat der det sosiale er i hovedsetet, og med ingen eller små beløp for å øke spenningen litt. Noen spiller på internett eller i casinoer utenlands, og noen få spiller på illegale pokerarrangementer i Norge. Venstre mener det er mye bedre at organisert poker tillates i Norge slik at skatteinntekter blir her og at fornuftige restriksjoner regulerer spillet. I tillegg vil det bli lettere å oppdage og behandle eventuell spilleavhengighet når man spiller poker i trygge former i Norge.

Med et sterkt Venstre i regjering vil man få fjernet det ulogiske forbudet mot organisert poker. Vi vil også evaluere spillmarkedet inkludert det å sette inn tiltak for å regulere spill over internett. Dette vil kunne gi høyere skatteinntekter, forebygge spillavhengighet og gi mer penger til frivillige organisasjoner, idrett og kultur.

Snorre Vikdal
Politisk nestleder Trondheim Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**