Kveldsåpent tilbud i Rodeløkka barnehage i hele 2013

Venstre er glad for at flertallet i bydelsutvalget har bestemte seg for at det kveldsåpne tilbudet i Rodeløkka barnehage er sikret ut 2013.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Venstres forslo i budsjettet for bydel Grünerløkka i 2013 å opprettholde det kveldsåpne tilbudet, men ble nedstemt. Venstres representanter i bydelsutvalget, Jarl W Alnæs og Anita Wold, er derfor fornøyde med at de andre partiene har snudd og støtter forslaget om å ha et kveldsåpent tilbud i Rodeløkka barnehage.

Det kveldsåpne tilbudet i Rodeløkka er nå det eneste kveldsåpne tilbudet i hele Oslo. En av tre yrkesaktive jobber turnus, skift eller på kveldstid. I Oslo bor det mange innflytterfamilier, hvor familien ikke er har tilgjengelig som barnevakt. Et slikt tilbud er også særlig relevant for aleneforeldre som må jobbe på kveldstid. Venstre er opptatt av å beholde det kveldsåpne tilbudet i barnehagen nettop fordi familier har ulike behov.

En kveldsåpen barnehage tilbyr et pedagogisk tilbud på kveldstilbud, men barna har ikke anledning til å tilbringe mer tid enn 45 timer som tilsvarer et normalt heldagstilbud.

En studie gjennomført av Høgskolen i Oslo viser at barna som benyttet seg av kveldsåpen barnehage var fornøyd med tilbudet, og sa at dagene ble roligere og bestod av mindre stress.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**