Lindseth hardt ut mot byråkratiet

Politisk nestleder i Nord-Trøndelag Venstre, Reidar Lindseth, benyttet anledningen på Venstres landsmøte til å gå hardt ut mot det økende byråkratiet. — Det som er verdt å merke seg er Venstres røtter med kamp mot embetsmannsstaten og byråkratiet, sier Lindseth.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Reidar Lindseth

Foto: Karl Buchholdt

-Under den rødgrønne regjeringen har utgifter til departement og underliggende avdelinger økt med over 50 prosent, det vil si 53 milliarder kroner, sier Lindseth. Han mener at paradokset er at mest økning finnes hos Rigmor Aaserud og Fornyings- og administrasjonsdepartementet. Det direktoratet som øker mest er Forvaltning og IKT.

-Denne utviklingen skjer ikke bare i regjeringskvartalet i Oslo, men også hos Fylkesmannsembedet er det gjennom de siste 20 årene foretatt en dobling. Dette merker vi selv på det ytterste skjær på kysten, sier Lindseth.

-Et samfunn som bygger på kontroll, rapportering og mistenkeliggjøring er ikke bærekraftig, verken økonomisk eller menneskelig, avslutter Reidar Lindseth i Nord-Trøndelag Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**