Uttalelse – Venstre åpner for flere

Det er en enorm medmenneskelig urett som nå foregår i vårt land. Mennesker, tusentalls av individer, med innvilget opphold og bostedtillatelse i vårt kongerike opplever en kald skulder fra storsamfunnet. De er ikke ønsket!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Familier med små barn, ensomme mennesker og par i beste alder har gjennomgått en lang og tung prosess som har gitt dem en ny mulighet, en mulighet til en frisk start i et nytt land. Norske kommuner, inkl Bodø, sier nei til å ta imot disse menneskene – Vi sier nei til de som har lovlig rett til å være blant oss. Livet deres settet på nytt på vent. Den tynneste og mest misbrukte unnskyldningen er mangel på boliger.

Hvem har noengang sagt, påstått, krevd eller ønsket å bli bosatt i en kommunal bolig? Venstre mener det er en selvfølgelighet og ønskelig at disse menneskene tilbys noe annet enn en kommunal bolig. De skal integreres i vårt samfunn, bli en av oss, ha sin hverdag med jobb, skole og fritidsaktiviteter som alle oss andre med rett til opphold. Da må de selvfølgelig få lov til å bo sammen med oss, i våre naturlige nærmiljøer. Venstre ønsker ikke å plassere innvandrere i gettoer, midlertidige «brakkerigger» eller tilsvarende kommunale tilbud. Det ikke-kommunale boligmarkedet i Bodø er stort nok til å ta imot alle som har betalingsevne. Venstre kommer ikke til å skjule seg bak en mørkeblå unnskyldning om at det er «fullt i herberget» så vi kan ikke ta imot dere. Derfor vil Bodø Venstre ved neste korsvei imøtekomme IMDIs forespørsel om 20 flere bodøborgere i året – for vi har hjerterom. Der det er hjerterom er det husrom. I tillegg bidrar staten med gode midler i en overgangsfase, vår kommune er allerede sterk på integrering og det er vår fordømte medmenneskelige og moralske plikt å si velkommen til fremmede med rett til å være blant oss.

Bodø 14.mai 2013

Styret i Bodø Venstre

Operasjon omsorg
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**