Vil åpne lukkede møter

Venstres gruppeleder i fylkestinget, Andre N. Skjelstad, spør i en interpellasjon fylkesrådsleder Ingvild Kjerkol om hvordan hun vil sikre mer åpenhet i Nord-Trøndelag fylkeskommune. —Hvilke tiltak vil fylkesrådet iverksette for å sikre mer åpenhet i fylkeskommunen gjennom å offentliggjøre fylkesrådets forberedende sakspapirer, er Skjelstads spørsmål til fylkesrådslederen?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

André N. Skjelstad

Foto: Rune Kongsro

Fylkesrådets saksforberedende møter er i dag lukket for offentligheten og fylkestinget. Det samme er administrasjonens sakspapirer til disse møtene. Kommunal Rapport har gjennom det siste året satt fokus på manglende innsyn i parlamentarisk styrte kommuner, som har en innsynspraksis som i flere tilfeller strider mot offentlighetslovens krav. Avisa får støtte for sitt syn av jusprofessor Jan Fridthjof Bernt.

-Åpenhet om maktutøvelsen er grunnleggende i et demokrati. Måten dette praktiseres på i Nord-Trøndelag fylkeskommune er prinsipielt feil. Dette er de lukkede rom i Nord-Trøndelag, sier Skjelstad.

Han synes den manglende offentligheten i fylkeskommunen er oppsiktsvekkende. —Utgangs-punktet er at møter i folkevalgte organer er åpne for offentligheten, det samme er sakspapirene til disse. Dette er den omvendte verden, sier Andre N. Skjelstad. —Når forventer jeg at fylkesrådsleder Ingvild Kjerkol tar rev i seilene og rydder opp i dette før hun forlater skuta, avslutter Andre N. Skjelstad.

Les interpellasjonen her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**