Bevar sykehusfunksjonene

Spørsmålet om de fremtidige funksjonene ved Ringerike sykehus innenfor Vestre Viken har vært et tilbakevendende tema i reportasjer, leserinnlegg og på lederplass i “Ringerikes Blad” med ulike mellomrom.
Det er åpenbart for oss at det er helt nødvendig å beholde både den akuttkirurgiske og akuttmedisinske beredskap, men også en onkologisk avdeling. Dette av hensyn til den enkelte innbygger, men også for å rekruttere fagpersonell til sykehuset.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Kirurgisk avdeling tar for seg blant annet høyenergetiske skader fra skianleggene i Krødsherad og Hallingdal, men også trafikkulykker i øvre del av fylket.
Akuttmedisinske beredskap ved sykehuset er det også viktig å ha for å gi et best mulig resultat ved akutte hjerteinfarkt og hjerneslag. Sykehuset har en egen slagenhet til oppfølging av den sistnevnte pasientgruppen.
Fødeavdelingen med ca 850 fødsler årlig med barnelege- og gynekologisk beredskap er det også helt påkrevet å ha ved lokalsykehuset.
Til slutt: Venstre lokalt på Ringerike mener også det er viktig å opprettholde fortsatt drift ved Hallingdal sjukustugu, som lokalmedisinsk senter for regionen.

For styret i Ringerike Venstre

Vegard Floa
Leder

Olav Relling
Styremedlem

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**