Venstre vil redusere vedlikeholdsetterslepet på fylkesvegene

-Venstre vil redusere vedlikeholdsetterslepet på fylkesveiene. I Venstres alternative forslag til Nasjonal transportplan foreslår vi derfor å øke bevilgningene til dette formålet med over en halv milliard kroner, sier Venstres stortingskandidat i Nord-Trøndelag Andre N. Skjelstad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

André N. Skjelstad

Foto: Rune Kongsro

Ved forvaltningsreformen i 2010 overtok fylkeskommunene en betydelig del av vegnettet i Norge slik at fylkeskommunene er den største vegeieren. En kartlegging Statens vegvesen har gjort i samråd med fylkeskommunene viser at reparering av fylkesveier på landsbasis vil koste fra 45 til 71 milliarder kroner. -Ingen andre steder er dette etterslepet større enn i Nord-Trøndelag, sier Skjelstad. —Sammen med regimet som i dag styrer Nord-Trøndelag fylkeskommune har Arbeiderpartiet bevisst nedprioritert vedlikehold av fylkesveiene. Derfor fremmer Venstre nå forslag om å øke bevilgningene til fylkesveiene, sier Skjelstad.

-Fylkene må settes i stand til å ta igjen etterslepet i vedlikehold og det er et betydelig behov for investeringer i dagens fylkesvegnett, avslutter Andre N. Skjelstad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**