Telemark Venstre om den videregående skolen

Johan Tønnes Løchstøer understreket i fylkestinget i dag at saken om tilbudsstrukturen for den videregående skolen i Telemark er svært viktig for Telemark.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Kompetanse er avgjørende for vekst, men for Venstre er ikke god match i forhold til arbedismarkedets krav til kompentent arbeidskraft det eneste som er viktig. Utdannelse har verdi for den enkelte for å gjøre eleven til gangs menneske som selv føler at han/hun er en deltager i samfunnet og ikke bare en ressurs som tilføres arbeidsmarkedet.

Pc, data, klasserom, elev, skole

Utfordringen i Telemark er å skape rom for et kvalitetsløft for den videregående skolen i Telemark. Vedtaket i fylkestinget viser ikke dekning for inntektsbortfallet på 60 til 80 mill. kroner pga. redusert elevtall de kommende årene. Venstre viser til at den videregående skolen i Telemark både må utnytte de midler som bevilges best mulig og tilføres friske midler for å dekke inntektsbortfallet og gi grunnlag for et kvalitetsløft. Venstre vil ved fremtidige budsjettbehandlinger stå ved løftet om å bevilge mer til etterutdanning av lærere i den videregående skolen; særlig for å sikre en kvalitativ god bruk av digitale læremidler.

Johan Tønnes Løchstøer

Johan Tønnes Løchstøer

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**