Skei Grande til Hønefoss og Treklyngen

Lørdag 22. juni kl. 11.00 skal Venstres leder, Trine Skei Grande besøke Viken Skog og Treklyngen i Hønefoss og ha møte med administrerende direktør Ragnhild Borchgrevink i Viken Skog.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Trine Skei Grande

Foto: Bård Ek

Trine Skei Grande til Hønefoss og Treklyngen lørdag 22. juni

Representanter for Venstre i Oppland og Buskerud skal være med Grande på møtet. For Ringerike Venstre møter lokallagsleder Vegard Floa, og nestleder Ole R. Mælingen.

– Møtet med Viken Skog ser vi fram til. De har satt i gang et utviklingsarbeid som er viktig for skognæringa og treindustrien, sier Helge Stiksrud. Han er optimist og ser store muligheter for ny og grønn industriproduksjon med basis i trevirke som kan få store ringvirkninger for både Buskerud og store deler av Østlandet.

– En ny industriklynge med utgangspunkt i gamle Follums område vil være midt i blinken for å skape et av verdens mest framtidsrettede, grønne industrimiljøer, sier Stiksrud. Industrimiljøene på Kongsberg og Raufoss har mye å bidra med inn i en ny trebasert industri og han ser også store muligheter for et tettere samarbeid mellom Høgskolen i Gjøvik og Høgskolen i Buskerud.

Trine skei Grande skal etter besøket i Hønefoss videre til Fagernes hvor hun og Oppland Venstres førstekandidat, Ketil Kjenseth møter en ung miljøgründer som satser på skogens grønne gull, Tor Oxhovd Svalesen. Han er medeier i Valdres Biovarme AS og er i ferd med å sette i drift fjernvarmesentral for Fagernes sentrum — basert på avfallstrevirke fra skogen.

På ettermiddagen blir det en presentasjon av Helse i Valdres-prosjektet, som nå har pågått i 3 år og nå skal fortsette i ytterligere 2 år. Målet er å utvikle helsebasert turisme i Valdres og styrke samarbeidet mellom helse, rehabiliteringssektoren og reiselivet.

For ytterligere kommentarer:

– Anne Solsvik, politisk rådgiver for Skei Grande: 995 98 796
– Helge Stiksrud, V-gruppeleder i Busk. fylkesting 918 23 214
– Ketil Kjenseth, stortingskandidat Oppland Venstre: 926 99 964

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**