Venstre frem på Sørlandet – Høyre faller

I dagens Fædrelandsvennen presenteres en meningsmåling for begge Agder-fylkene. Den viser fremgang for Venstre, og viser at partiet er godt i gang med valgkampen. Med 5,1 prosent i Vest-Agder har Venstre den høyeste tilslutning noensinne på avisens målinger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Meningsmålingene utført av Respons for Fædrelandsvennen er en viktig kilde for å ta temperaturen på valgkampen. Forrige måling ble presentert i mars, og dagens måling viser at Venstre har stigende formkurve på Agder når valgkampen nå går inn i de siste ukene.

 Hans Antonsen leder Venstre til fremgang på Agder

Hans Antonsen leder Venstre til fremgang på Agder

Sammenlignet med målingene i mars har Venstre en fremgang på 1,7 prosentpoeng i Vest-Agder og 0,2 prosentpoeng i Aust-Agder. Venstres oppslutning i Vest-Agder måles nå til 5,1 prosent, og det er den høyeste oppslutningen om partiet på disse målingene i vestfylket noensinne.

Samtidig som Venstre går frem, faller Høyre tilbake, med 4,6 prosentpoeng i Vest-Agder og 0,9 prosentpoeng i Aust-Agder.

– Dette viser at Venstre er på riktig spor i denne valgkampen. Velgere som ønsker et regjeringsskifte og som samtidig vil ha en grønn og liberal retning på norsk politikk samler seg nå om Venstre, sier førstkandidat Hans Antonsen.

Vest-Agder:
(mars13/august13/endring)
Venstre: 3,8 / 5,1 / +1,3
Høyre: 36,2 / 31,6 / -4,6

Aust-Agder:
(mars13/august13/endring)
Venstre: 5,6 / 5,8 / +0,2
Høyre: 34,8 / 33,9 / -0,9

• Les flere detaljer om dagens meningsmåling for Vest-Agder her
• Les flere detaljer om dagens meningsmåling for Aust-Agder her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**