Aps problem — vår styrke

Det er et demokratisk problem, sier Stoltenberg, at de borgerlige partiene ikke kan legge frem en ferdig politisk pakke før valget, slik at velgerne vet hva de stemmer på.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Stoltenberg tar grunnleggende feil. Hele poenget med vårt flerpartisystem er at velgerne i størst mulig grad skal være med å bestemme politikken som føres. Velgerne vet utmerket godt hva de velger når de gir sin stemme til sitt parti på valgdagen.

Ida Johnsen

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde, Pressefoto

I Norge stemmer vi ikke på regjeringsalternativ, men på politikk. Det er valgresultatet som avgjør politikkens retning de neste fire årene, styrkeforholdet mellom partiene er avgjørende. Dersom sakene hadde vært ferdig forhandlet innad i blokkene før valget, hadde poenget med å ha flere enn to parti å velge mellom vært borte.

Stoltenbergs syn bærer preg av at Ap har styrt med flertall i for mange år. De ser ut til å ha glemt at demokratiet til syvende og sist styres av velgerne, ikke politikerne. Når det samme flertallet styrer i for mange år, flyttes både debatten og avgjørelsene ut av Stortinget og inn bak lukkede dører i regjeringskontorene.

Arne Ivar Mikalsen

Foto: Silje England

Venstre ønsker å ta debatten og avgjørelsene tilbake til Stortinget. Vi vil ha åpne dører. Vi ser det som en demokratisk styrke at alternativene på borgerlig side er mange. Det gir velgerne en reell mulighet til å bestemme hvilken politikk som skal føres de neste fire år. Hver stemme teller. Ta valget!

Arne Ivar Mikalsen, 1.-kandidat Nordland Venstre
Ida G. Johnsen, Bodø Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**