Raskere behanding av asylsøkere nødvendig

Venstre vil styrke saksbehandlingen av asylsøkere betraktelig for å raskt avklare beskyttelsesbehovet. Dette vil værne asylinstituttet i Norge og ungå at asylsøkere blir sittende på vent i mottak i årevis.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Venstre vil innføre en 3 månedersgaranti for behandling av nyankomne asylsøkere for å oppnå rask retur for uberettige asylanter. Dette vil styrke asylinstituttet fordi falske asylsøkere vil bli raskt returnert, slik at samfunnets ressurser til asylanter kommer reelle asylsøkere tilgode.

 7-største asylland

7-største asylland
Foto: udi.no

Venstre vil styrke førstelinje saksbehandling av asylsøkere betraktelig for å raskt avklare asylbehovet for den enkelte. Bedre kunnskap om opprinnelsesland og styrket jurdisk støtte ved ankomst vil gi en trygg og rettsikker effektuering av asylvedtak.

Dette vil stoppe uthulingen av asylinstituttet som er under press fra de mange som søker asyl, men som egentlig søker en bedre økonomisk fremtid. Det må bli mulig å skifte fra asylkø til arbeidsøkerkø for de som vil arbeide. De som skaffer seg jobb i Norge bør ha anledning til å søke om arbeidstillatelse og oppholdstillatelse.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**