Fin fremgang i Nordland

Venstre hadde fremgang i de fleste kommunene i Nordland, men det holdt ikke til stortingsplass for Arne Ivar Mikalsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Det ble som ventet vanskelig å få inn et mandat fra Nordland. Nordland Venstre er stolte og glade for å ha gått frem i store deler av fylke, med mange flotte resultater. Mange har ikke hatt så gode tall siden 1960-tallet. Med de ressursene vi har tilgjengelige, skulle det ikke vært mulig å konkurrere så godt med større og rikere partier med en mengde yrkespolitikere.

Det vi har oppnådd er noe å bygge videre på! For det kommer flere valg.

Venstre er nå tilbake for fullt i den nasjonale politikken, og det har hele tiden vært vårt hovedmål.

I dag skal Mikalsen og resten av Venstres sentralstyre møtes for å diskutere veien videre. Venstre er igjen representert med en stor gruppe på Stortinget etter å ha fått 5,2% oppslutning og 9 mandater. Så på den måten har Nordland likevel ei hånd med på rattet.

– Jeg er fornøyd. Så vidt jeg har sjekka på nett har vi gått frem overalt i Nordland, og vi har fine resultater i Lofoten og Vesterålen. Du kan si at det var akkurat ikke nok til at jeg skulle komme inn, sa Arne Ivar Mikalsen til VOL.no i går kveld.

Arne Ivar Mikalsen

Foto: Silje England

Resultatet:

Ap 35,1%(-4,2)
H 21,2%(+9,7)
Frp 18,8%(-5,6)
Sp 6,9%(-1,3)
SV 5,2%(-2,6)
V 3,7%(+1,4)
KrF 3,7%(+0,0)
MDG 2,0%(+1,7)
R 1,6%(+0,2)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**