Venstre kjemper for lærerutdanningen på HiL

Venstres stortingsrepresentant fra Oppland, Ketil Kjenseth, har fått femårig lærerutdanning i Oppland inn i Venstres alternative statsbudsjett. Venstre foreslår å starte to piloter — i Oppland og Østfold — og vil prioritere 20 millioner kroner til oppstart allerede i 2014.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


– Oppland og Høgskolen i Lillehammer velges fordi det er behov for å få erfaring med en ny type lærerutdanning i Norge, hvor pedagogikk og ledelse får en større plass i utdanningen, sier Kjenseth. — Det pedagogiske miljøet ved Høgskolen i Lillehammer skiller seg her ut med et forslag til en slik utdanning. De ønsker i tillegg å samarbeide med Høgskolen i Gjøvik om realfag og IKT, som kan gi en helt ny fagprofil, fortsetter stortingsrepresentanten.

Kjenseth besøkte medlemsmøtet i Lillehammer Venstre på mandag. Deltakere på møtet var strålende fornøyd med slike planer.
– Høgskolen i Lillehammer er helt klar til å begynne med lærerutdanningen, sa Sanna Sarromaa som til daglig jobber på HiL. — Planene er klare og kompetansen er på plass.
– Videre har Høgskolen i Lillehammer planer for en ny type praksis i lærerutdanningen og utdanning av øvingslærere som også vil være et svært interessent tilskudd for den framtidige lærerutdanningen, fortsatte Kjenseth.

Lillehammer Venstres gruppeleder Terje Rønning engasjerte seg sterkt i lærerutdanningen i valgkampen og ser framover:
– Nå må vi bare få dette inn i statsbudsjettet. Neste år behøver Oppland ikke lenger være det eneste fylket uten lærerutdanning, sa Rønning.

Ketil Kjenseth, Terje Rønning og Sanna Sarromaa

Foto: Ingjerd Thon Hagaseth

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**