Det blir et kulturbygg!

Det lå i kortene at den kostbare saken med utbygging av kino og kunstmuseum skulle utsettes til februar. Fagutvalget for samfunnsutvikling der Venstres Per A. Mæhlum sitter, gikk inn for utsettelse i går, mandag. Det ble ikke utsettelse i formannskapet i dag der Venstres gruppeleder Terje Rønning møtte opp. – Det blir utbygging, sier Rønning. Den borgerlige opposisjonen avgjorde saken. Rødt gikk imot.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Terje Rønning

Foto: privat

– Nå har vi et formannskapsvedtak om å kjøre i gang så snart som mulig med utbygging av to nye kinosaler i filmbyen Lillehammer, sier Venstres gruppeleder og representant i formannskapet, Terje Rønning. – I tillegg blir det en ny Weidemann-sal til Lillehammer Kunstmuseum over det hele.

Saken har vært vanskelig først og fremst på grunn av kostnadene.
– Det er umulig å være mot kino og kunstmuseum i en kultur- og filmby som Lillehammer. Bygget blir jo flott! Det er kostnadssprekken som har vært svært urovekkende, sier Terje Rønning. — Og dette fikk vi i fanget rett etter budsjettet.

Saken skal videre til kommunestyret den 23. januar. Det ligger i kortene at Rødt går imot utbyggingen på 83 millioner. Venstre stemmer for – og gleder seg til et kulturløft!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**