Kulturhuset også for pensjonister

Ensomhet er et stadig større problem blant eldre mennesker. Et treffsted som kulturhuset, biblioteket, parken utenfor og de kommende utestedene og butikkene i nye Nittedal sentrum åpner virkelig for at flere kan leve det gode liv i Nittedal, skriver nestleder i komite for omsorg Ingjerd Fjøsne (V).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Først vil jeg takke Anne-Britt Henriksen for et megabra innlegg om kulturhuset forrige uke. Du setter ord på det veldig mange i bygda vår mener kulturhuset skal være; et møtested for alle innbyggere i alle aldre. Selv har jeg blitt pensjonist, og jeg kjenner mange på min alder og oppover som virkelig ser fram til å få mange gode og lokale forestillinger i et kulturhus i nærheten av der de bor. Og så kan det gjerne komme innom noen gode artister utenfra som krydder.

Ingjerd Jahnsen Fjøsne, Nittedal Venstre.

Ingjerd Jahnsen Fjøsne, Nittedal Venstre.

Mer seniorkultur
Etter hvert som folk blir eldre, er det enklere å komme seg til konserter, teater- eller danseforestillinger i nærmiljøet enn om man må reise ut av bygda. Samtidig vil kulturhuset være et samlingssted der det går an å treffe andre på sin egen alder og med samme interesser, eller kort og godt et sted der en treffer andre mennesker. Ensomhet er et stadig større problem blant eldre mennesker. Et treffsted som kulturhuset, biblioteket, parken utenfor og de kommende utestedene og butikkene i nye Nittedal sentrum åpner virkelig for at flere kan leve det gode liv i Nittedal.
Jeg ser for meg foredrag og forestillinger for seniorer på formiddagen slik blant annet Lørenskog har fått til i sitt nye hus, og jeg gleder meg til at pensjonister og ungdom kan møtes i et nytt og moderne bibliotek, noen av oss for å lese aviser, andre for å finne bakgrunnsstoff for en skoleoppgave eller studere lokalhistorie.

Forebyggende helsearbeid
Jeg ser fram til at mine og andres barnebarn skal stå på scenen i kulturhuset og skape gode opplevelser for seg selv og publikum. Kulturaktiviteter har en verdi i seg selv, men vi skal ikke undervurdere det forebyggende helsearbeidet det er i å utøve kultur, idrett, friluftsliv og annet frivillig foreningsarbeid. Vi har idrettshaller og svømmehall, og selv om vi sikkert trenger flere idrettsarenaer også, så er det nå kulturutøvernes og publikums tur til å få en egnet arena. Vi må ikke sette kultur opp mot idrett i denne saken. Det er ofte de samme ungene som både spiller fotball i idrettslaget og spiller trompet i skolekorpset.
Nittedal kulturhus skal være et flerbrukshus som inneholder kultursal, bibliotek, ungdomslokaler og kulturskolelokaler. Biblioteket har i lang tid levd i trange kår på Bjertnes. Det kommer til å bli et stort og viktig løft for biblioteket å komme inn i nye lokaler.
Avgjørelsen om å bygge kulturhuset er tatt. Nå er det ute på arkitektkonkurranse. Jeg gleder meg til resultatet. Hurra for kulturhuset!

Av Ingjerd J. Fjøsne (V), nestleder i komite for omsorg

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**