Navnebytte, til Liberale Venstre?

Av og til møter vi folk som forveksler Venstre og SV. Et utgangspunkt for denne forvirringen er av og til navnet: Navnet “Venstre” gir assosiasjoner til venstresida og sosialistisk side i politikken. SV sitt “lange” navn er jo “Sosialistisk Venstreparti”.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Vet også at noen i Venstre også har problemer med dette, og vil aksentuere Venstres liberale ståsted.

Liberal 03/13

Foto: Venstre

Det viktige er hvordan partinavnet kommuniserer, og at det ikke oppnår unødig støy og friksjon som forvirrer. Nå er jo politikken også litt forvirrende og brokete, så verden er kanskje ikke så lett, og behøver kanskje ikke være det.

En mulighet er å endre hele navnet, til “De liberale” eller lignende. Jeg tror det ikke er så lurt fordi mange, inklusive meg selv, har gode vibber på vårt ærverdige navn. Men en utvidelse i form av en liten “etikett” vil kanskje gi et tydeligere signal, og gi de som ønsker det et “synonym” som kan brukes i markedsføring og valgkamp.

Forslaget mitt er ment som innspill i en refleksjonsprosess, og mottakeren av mailen får vurdere om og hvor det kan være aktuelt å bringe saken videre.

Mvh

Stein W. Kippersund,

medlem av Stange Venstre

Sendt Venstres hovedorganisasjon 7. februar 2014

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**