Viktige veivalg for Troms

Fylkesrådet Fusdahl leverte i dag sin tiltredelseserklæring. Venstres Roar Sollied er ansvarlig for utdanning.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Fylkesrådet i Troms 2014

Foto: Lars Åke Andersen

Det nye fylkesrådet tiltrådte 8. Januar, men har først denne uka fått møte fylkestinget. I dag la de frem sin erklæring, som ble godt debattert i salen. -Tiltredelseserklæringens refreng er at fylkesrådet ønsker å levere gode og nære tjenester for innbyggerne i hele Troms, sier Roar Sollied. Fylkesråden sier de vil fokusere mer på å behovsjustere utdanningstilbudene omkring i fylket enn å legge ned skolesteder. Gjennom ei fylkestingsmelding om fag- og yrkesopplæringa tar vi fatt i de to aller største utfordringene: Å få lavere frafall og større gjennomføring, dermed flere i jobb, og her er de desidert største utfordringen innenfor yrkesfag, sier den nye fylkesråden. Les den her.

Fylkesrådet er en koalisjon av Høyre, FrP, Senterpeartiet og Venstre.

Fylkesråd for utdanning svarer på stilte spørsmål og Eierskapsmelding for Tromsø sikkerhetssenter på samlingens siste dag, torsdag.

Arve Cruickshank

Foto: Roar Sollied

Elin Sandvik har siden januar vært gruppeleder. Maria Fjellstad fikk i går innvilget permisjon for resten av perioden, og Arve Cruickshank blir dermed fast representant sammen med Elin. Arve overtar som gruppeleder med bred erfaring fra de fleste felter som fylkestinget behandler.

Elin Sandvik

Foto: Marius A. Hansen

I denne samlinga inntar Tone Rasmussen og Øystein Nilsen plassen ved siden av Elin Sandvik (nederst).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**