Landsmøte: Per A. Thorbjørnsen (V) holdt Venstre-historiens første Twitter-tale

Leder for Rogalandsdelegasjonen, Per A. Thorbjørnsen (V), viste på en artig måte at han absolutt henger med i tiden, når han under sin landsmøtetale formulerte budskapet i form av 8 Twitter-meldinger! Tross den moderne formen, var det ingen tvil om alvoret i hans budskap.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Per A. Thorbjørnsen på Landsmøte 2014

Foto: Stavanger Venstre

Kjære landsmøte,

Jeg tenkte å ta en ny vri i år: Når mye skal sies på noen minutter velger jeg i 2014 en Twitter-variant! Så her kommer 8 meldinger:

1. Husker dere statssekretær Lønseth. De papirløse skal ut. Snarest. Ramona mistet jobb og bolig og sosialt nettverk. Over natten. To år på hospits. Et kott. Så endrer alt seg, tilsynelatende, i desember. Hun får oppholdstillatelsen likevel. Hun sitter fortsatt på hospitset. Er det rart det forlanges en statlig unnskyldning og erstatning for liv som staten river i filler?

2. Helsetilbud til de papirløse. Sterke ord Kjetil. Men i innhold så hjertens ening med deg. Å kriminalisere frivillighet Å si nei til at papirløse asylsøkere får helsehjelp er så inderlig uhørt at den liberale rettstaten slår sprekker. Stå på Kjetil!

3. Det kjennes så inderlig riktig og behagelig å stå utenfor regjering. Det bør vi fortsette med. Den konstruktive nærkontakten mellom Trine og Siv kan jeg ikke akkurat si gjenspeiler seg på mine trakter.

4. Kommunereformen må raskt vise gulrøttene sine. Oppgaver, penger ..noe. Jeg ble invitert til formannskapet i Sandens i går for å snakke om kommunesammenslåing. Hyggelig nok. Men jeg tror ikke vi er nærmere. Felles bo- og arbeidsmarkedområder må raskt se gevinstene. Hvis ikke tror jeg dette skal bli tungt. Særdeles tungt. Og hvert fall hvis jeg skal dømme etter reaksjonene i Sandnes i går.

5. Det er bra at vi tar et oppgjør med kontantstøtten. Jeg stemte i sin tid i mot. Det var vel mer posisjonering mot en sentrumsregjering i 97 som bidro til Venstres holdning, enn det var ideologisk og prinsipielt betinget. Takk Trine.

6. I Stavangerregionen har vi så langt ikke klart å få til bybanen. Det ble busway. Når gikk folk fra buss til buss. Vi e dritmisunnelig på Venstres seier i Bergen. Men vet dere hva det verste er. Nå snakker de om trolleybuss i Stavanger. Trolleybus! Iselin og Ola og Abid dere har en stor jobb å gjøre!!!

7. Sexkjøpsloven. Jeg vet hva vi har sagt. Jeg er glad for evalueringen som er igangsatt. Konklusjonene må vi ta på ramme alvor. Vi kan uansett ikke innrette oss slik at det er lovlig å kjøpe sex. Punktum!!!

8. Takk til stortingsgruppen. Det er en fryd å se hvordan dere jobber. Imponert. Forbilledlig kontakt med fylkene. Dette lover bra.

Det har i grunnen alltid lovet bra for Venstre 🙂

Så. Lykke til Linus og Mika, Maja, Oscar, Ella, Nora og du lille som først skal se dagens lys i mai.

Takk!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**