Flertall på Stortinget om kraft fra land på Utsirahøyden i Nordsjøen

Venstre og resten av opposisjonspartiene har blitt enige om å legge til rette for kraft fra land på Utsirahøyden. Elektrifisering av Utsirahøyden er helt avgjørende for å nå målene i klimaforliket.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

oljeplattform
 Leder i Rogaland Venstre, Kjartan Alexander Lunde

Leder i Rogaland Venstre, Kjartan Alexander Lunde
Foto: Mari Halvorsen

— I all omtale av prosjektet hittil har Stortinget hatt klar forventning til at denne utbyggingen også skal gi en kraft fra land-løsning for hele Utsira-området. Norges ambisjoner om reduksjon av klimagassutslipp vil ikke realiseres om vi ikke får dette til, heter det i en pressemelding fra partiene.

Leder i Rogaland Venstre, Kjartan Alexander Lunde, mener at full elektrifisering er en kjempeseier for klimaet.

— Elektrifiseringen av dette feltet vil gi stor klimagevinst årlig i oppimot 50 år framover i tid. Venstre har hatt elektrifisering av Utsira-feltet som øverste klimakrav til regjeringen lenge. Nå er vi med å få gjennom et krav som vil føre Norge i riktig retning for å nå målene i klimaforliket, sier Lunde til RA.

Les artikkel om saken i Rogalands avis

Utsirahøyden
Utsirahøyden er en geologisk høydeformasjon på havbunnen i Nordsjøen, om lag 200 kilometer vest for Rogaland. Oljefeltene på Utsirahøyden går under navnene Johan Sverdrup, Ivar Aasen, Gina Krog og Edvard Grieg. Utsirahøyden er ett område der elektrifisering gir stor uttelling for å redusere klimautslipp.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**