Hva mener Adressa?

Skal lærerne være nødt til å rette hjemmelekser på skolen, fordi andre yrkesgrupper i offentlig sektor ikke har lekser å rette? Trond Åm i Sør-Trøndelag Venstre er kritisk til Adresseavisens angrep på lærernes arbeidstidsordning.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Mange lærere fikk nok morgenkaffen i vrangstrupen 24. mai. Det hadde de god grunn til.

Når Adresseavisen bruker både leder- og kommentarplass på å angripe lærernes arbeidstidsordning, kan det med fordel begrunnes. Å lese påstander som at «[s]elv om lærerne er viktige, er det ingen grunn til at de skal ha en særordning for sin arbeidstid», er underlig i en tid hvor jeg trodde at til og med Adresseavisen gikk inn for mer, og ikke mindre, fleksibilitet i arbeidslivet.

Trond Åm

Trond Åm
Foto: Marius Nyheim

Lærerne har som kjent en arbeidstid som er tilpasset lærernes arbeidsoppgaver. Skal de være nødt til å rette hjemmelekser på skolen, fordi andre yrkesgrupper i offentlig sektor ikke har lekser å rette?

Langt verre er imidlertid den åpenbare leflingen med tanker som undergraver selve grunnstrukturen arbeidslivet i Norge er tuftet på. Streik i skolen er ergerlig, fordi det betyr at også foreldrene må ta fri fra jobben. Alle ser den. Men selv om partssamarbeidet kanskje ikke er perfekt, er det det beste vi har.

Hva er Adresseavisens alternativ?

Trond Åm

Leder i Sør-Trøndelag Venstre

Trykt i Adresseavisen 28. mai 2014

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**