Venstre vil ha bedre budsjettdisiplin

Kommunestyret i Sigdal vedtok fredag et forslag fra Venstre med sterk henstilling til rådmannen om å sørge for bedre budsettdisplin. – Det er veldig bra at det nå settes fokus på bedre økonomistyring og at kommunestyret slutta seg til Venstres kritikk, sier gruppeleder Runolv Stegane.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Kommunestyret i Sigdal forventer bedre budsjettdisiplin

Det er ikke helt vanlig at Venstre får tilslutning fra hele kommunestyret. Det skjedde sist fredag til stor overraskelse for forslagstiler Runolv Stegane. – Det normale er jo at vi blir nedstemt når vi kommer med forslag
som kan oppfattes som kontroversielle og som kritikk til administrasjonen, sier Stegane.

Regnskapsrapporten for 1. kvartal signaliserer store overskridelser (4-5 millioner kroner) Venstre fant det derfor nødvendig å henstille rådmannen om å få “orden i rekkene”.

Runolv Stegane

Foto: Torbjørn Tandberg

– Sigdal er i en vanskelig økonomisk situasjon. Da er det viktigere enn noen gang at administrasjonen og virksomhetene forholder seg til dette og er lojale mot vedtatt budsjett, sier Stegane.

Forslaget som ble vedtatt enstemmig:

Kommunestyret forutsetter at de ulike virksomhetsområdene i kommunen forholder seg til vedtatt budsjett for 2014 og kommunelovens bestemmelser, jf. § 46 og 47.

Når det viser seg at budsjettposter ikke holder, skal det omprioriteres eller søkes om tilleggsbevilgning fra kommunestyret. Dette gjelder også for "lovpålagte" ytelser.

Kommunestyret retter denne henstillingen spesielt til barnevern og sosial stønad.
Sigdal kommune må her komme ned på nivå med omkringliggende kommuner.

Det forventes at rådmannen, i samarbeid med virksomhetene, sørger for at store overskridelser enten dekkes innen eget område eller det legges fram konkret sak(er) for bevilgende myndighet, kommunestyret.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**