Forventer ny opptaksordning i barnehagene

Venstre og KrF forventer at regjeringa endrer opptaksordningen i barnehagene i løpet av regjeringsperioden. – Vi trenger en ordning som gir god forutsigbarhet i overgangen mellom permisjon og arbeidsliv, uttaler leder i Sør-Trøndelag Venstre, Trond Åm, til Adresseavisen i dag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**


Innføringen av garantert barnehageplass ved fylte ett år representerte et gedigent løft i forhold til situasjonen slik den var. Men de fleste er enige om at ordningen med ett opptak i året ikke er god nok. Den skaper usikkerhet hos de foreldrene som risikerer å måtte vente på barnehageplass til deres barn er nesten to år, og den har ført til at mange foreldre forsøker å få barn om sommeren.

Spørsmålet nå er hvordan Solberg-regjeringa velger å forholde seg til utfordringa. Mens de rødgrønne partiene og Venstre ønsker to årlige opptak, har Høyre lenge signalert at de ønsker å se på en ordning med flytende opptak, hvor barna får barnehageplass i det øyeblikk de fyller ett år. KrFs gruppeleder i Trondheim, Espen Agøy Hegge, uttaler til Adresseavisen i dag KrF også primært ønsker flytende opptak.

Både Venstre og KrF er imidlertid enige om at det viktige nå er at regjeringa faktisk legger handling bak ordene. -Det er pengene som må på bordet. Regjeringa bortprioriterte to opptak i det reviderte budsjettet. Nå er det opp til regjeringa å vise at de mener alvor, sier Trond Åm til Adresseavisen.

 Venstre og KrF forventer at regjeringa endrer opptaksordningen i barnehagene. -Vi forventer at det blir gjort endringer i inneværende periode, sier fylkesleder i Sør-Trøndelag Venstre, Trond Åm, til Adresseavisen i dag.

Venstre og KrF forventer at regjeringa endrer opptaksordningen i barnehagene. -Vi forventer at det blir gjort endringer i inneværende periode, sier fylkesleder i Sør-Trøndelag Venstre, Trond Åm, til Adresseavisen i dag.
Foto: Marius Nyheim

Han forteller at Venstre primært ønsker to årlige opptak, fordi partiet frykter at flytende opptak kan skape uro blant de minste barna og for de ansatte. Men Åm er åpen for at Høyre skal få legge fram et forslag til ordning med flytende opptak. Espen Agøy Hegge i KrF mener det bør være mulig å finne innretninger som gjør at flytende opptak ikke vil gå utover de minste barna, og både KrF og Venstre er enige i at det viktige nå er at det faktisk tas et initiativ fra Solberg-regjeringa.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**