Hoppet av lærerkarusellen

“Det å være lærer føltes litt som du hoppet på en karusell på høsten, og så kom du ikke av før til sommeren”, sier Audun Liland i Sør-Trøndelag Venstre til Adresseavisen i dag. Sammen med Trine Skei Grande ønsker han en avbyråkratisering av lærerhverdagen for å gjøre det mer attraktivt å bli værende i skolen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**


Lederen i Hitra Venstre er utdannet adjunkt fra NTNU, og arbeidet fem år som lærer før han fikk nok. – Det er blitt et voldsomt byråkrati i skolen, sier Liland til Adresseavisen i dag. Han opplevde heller ikke rapportskrivinga som spesielt nyttig.

 Adresseavisen 27. august.

Adresseavisen 27. august.

I dag går Liland og Venstres leder Trine Skei Grande ut i Adresseavisen og tar til orde for en sanering av skolebyråkratiet i Norge. – Det er 38 000 lærere som ikke jobber som lærere, sier Grande. En av de store utfordringene er å få utdannede lærere til å bli værende i skolen. – Vi må ta bort de skjemaene som ingen leser, er Grandes formaning.

Audun Liland mener lærerne bare har gitt og gitt de siste årene, og har full forståelse for at de har gått til streik i konflikten med KS. Trine Skei Grande mener KS må se til Oslo, hvor kommunen har en mye bedre dialog med Utdanningsforbundet enn det KS har.

“Lærerne i Oslo forhandler ikke med KS som motpart, men med Oslo kommune og skolebyrådet. Der ble det enighet i årets oppgjør”, uttaler Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**