Venstre øker støtten til Avant Garden

I Venstres alternative statsbudsjett øker partiet støtten til Teaterhuset Avant Garden med 2 millioner kroner.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Erling Moe

Foto: Cathrine Dillner Hagen

– Avant Garden er viktig for å sikre et mangfoldig teatertilbud i Trondheim, sier leder i kulturkomiteen Erling Moe. Dette mangfoldet gjør også de store og etablerte institusjonene bedre.

– Daglig leder ved Avant Garden, Per Ananiassen, har sagt at uten Avant Garden er Trondheim en by med et teater, med Avant Garden er Trondheim en teaterby. Det synes jeg er veldig godt sagt, og jeg er helt enig, fortsetter han.

– Seneste på et møte i mars fikk lederen for Stortingets kulturkomite, Svein Harberg (H), presentert planene for nye Rosendal Teater, dit Avant Garden ønsker å flytte. Derfor var det ekstra skuffende at regjeringa ikke fant plass til Avant Garden i sitt forslag til statsbudsjett. Venstre vil nå kjempe for å få på plass dette under forhandlingene på Stortinget, og jeg oppfordrer Yngve Brox og Trondheim Høyre til å gjøre det samme, sier Moe.

– Høyre kan ikke kun love lokalt, de må også levere nasjonalt, avslutter han.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**